r
Nosalty Logó

Felvidéki tarhonya

Lizinka_
Felvidéki tarhonya
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pörkölthöz

Tarhonyához

Tetejére

552
Kalória
32.9g
Fehérje
57.8g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
286.4g
Víz
78g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pörkölthöz

Tarhonyához

Tetejére

Összesen 552 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pörkölthöz

Tarhonyához

Tetejére

Összesen 2204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pörkölthöz

Tarhonyához

Tetejére

Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 552 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4003.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1774 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6241 micro
Összesen 2204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

Pörkölthöz

  1. A hagymát felaprítjuk és egy nagyobb lábasban olajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst. Átkeverjük, fehéredésig sütjük. Majd meghintjük sóval, fűszerpaprikával, felengedjük vízzel. Ízlésünknek megfelelően, finom pörköltet főzünk.

Tarhonyához

  1. A tarhonyát egy lábasban zsiradék nélkül állandó kevergetés mellett barnára pirítjuk. Ezután ráöntjük az olajat, sózzuk és felengedjük a bögrében kimért dupla mennyiségű forró vízzel. Fedővel letakarva, puhulásig főzzük.
  2. Amikor még jó meleg, hozzákeverjük a zöldborsót és a pörköltet. Ezt az egészet egy tűzálló edénybe tesszük.

Tetejére

  1. Az elegyengetett tarhonya tetejét gazdagon meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Laktató tarhonyás étel, frissen a legfinomabb!

További receptek

Hemendex

A ham and eggs vagy hemendex egy sonkából és tojásból készített, általában reggelire fogyasztott étel. A mi sonkánk és a tojásaink egyszerre, egy serpenyőben sülnek, amit vajas ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...