Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felvidéki tarhonya

Felvidéki tarhonya
Felvidéki tarhonya
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató tarhonyás étel, frissen a legfinomabb!

hozzávalók / 4 adag

Pörkölthöz

Tarhonyához

Tetejére

ajánlat

A pörköltbe tehetünk kevéske zöld paprikát és paradicsomot is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pörkölthöz

  1. A hagymát felaprítjuk és egy nagyobb lábasban olajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst. Átkeverjük, fehéredésig sütjük. Majd meghintjük sóval, fűszerpaprikával, felengedjük vízzel. Ízlésünknek megfelelően, finom pörköltet főzünk.

Tarhonyához

  1. A tarhonyát egy lábasban zsiradék nélkül állandó kevergetés mellett barnára pirítjuk. Ezután ráöntjük az olajat, sózzuk és felengedjük a bögrében kimért dupla mennyiségű forró vízzel. Fedővel letakarva, puhulásig főzzük.
  2. Amikor még jó meleg, hozzákeverjük a zöldborsót és a pörköltet. Ezt az egészet egy tűzálló edénybe tesszük.

Tetejére

  1. Az elegyengetett tarhonya tetejét gazdagon meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 936
elküldve: 2
receptkönyvben: 167
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
449 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás pörkölt, sült tarhonya pörkölttel, tarhonyás egytálétel zöldborsóval és sertéspörkölttel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Fri, 2016-11-25 13:20

Két receptet néztem ki egyszerre, és a másikhoz darált husi kellett, és annyira ez maradt meg bennem, hogy dupla adagot vettem darálva. Lényeg a lényeg, ez is azzal készült, de így is jól sikerült. :)

552
sertéscomb 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 1 dl
0 ízlés szerint
tarhonya 25 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
zöldborsó 25 dkg
víz 5 dl
trappista sajt 10 dkg