Nosalty Logó

Tabasco szószos kínai csípős - savanyú leves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
koszider
Tabasco szószos kínai csípős - savanyú leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 213 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 852 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 31 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    1730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1317 micro
  • β-karotin
    3757 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 213 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8129.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    6918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1482 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5267 micro
  • β-karotin
    15029 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 852 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 31 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mellfilét egészen vékony hasábokra felvágjuk, és fél órára bepácoljuk 2 ek szójamártás, és 2 ek Hoi-sin mártás keverékébe.
  2. Közben a répát, a retket, a zellert hajszálvékony hasábokra felvágjuk.
  3. A kelkáposzta vastag erét kivágjuk, és a leveleket vékonyra felszeleteljük.
  4. A szárított gombát apróra összetörjük.
  5. A felvágott zöldségeket és a gombátannyi húslevesben tesszük fel főni, hogy jó sűrű legyen.
  6. A levesbe belekeverjük a húst is, a páclével együtt.
  7. A sűrű levest alaposan befűszerezzük szójamártással, borecettel, csípősre ízesítjük a tabascóval, vagy bármilyen csípős paprikával és a borssal. (Ne sózzuk, mert a húsleves és a mártások is sósak!)
  8. Nagy lángon addig főzzük, míg a zöldségek még roppanósak maradnak, ne főzzük túl.
  9. Ha jónak találjuk, a keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, és ezzel besűrítjük a levest. A kész levest a szezámolajjal illatosítjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 25271
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

koszider 91 recept

Egy újabb finomság Yan-Kit: Klasszikus kínai szakácskönyvéből. A lényege, hogy erősen fűszeres, csípős, illatos legyen, és olyan sűrű, hogy megálljon benne a kanál. A keményítőtől a leve fényes és sűrű lesz. Nem szabad túl puhára főzni a zöldségeket, mert olyan lesz  – nem is mondom, milyen. A zöldségek felszabdalása munkás, de ha van hasábszeletelőnk, pillanatok alatt megvan.

Hozzászólások

koszider

Bocsánat, belebuheráltam a hozzávalók els? sorába, ami ett?l összegabalyodott és nem tudom kijavítani! (Mire ezt leírtam, történt vele valami, de még most se az igazi.) Koszider

hsgyorgyi

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt a hoi-sin mártást lehet valamivel helyettesíteni?Köszi!

koszider

Kedves Györgyi! Nehéz helyettesíteni, mert spéci íze van: egészen s?r?, mint a méz és egyszerre édeskés és szójás-f?szeres az íze. A sima szójamártás nem ennyire intenzív íz?. De ne csüggedj, nem tévedhetsz nagyot akkor se, ha egy kicsivel több szójamártást teszel bele, de ebben az esetben én feltétlenül sötét (dark jelzés?) szójamártást használnék. A sötét szója azonban er?sen sós, vagyis mellette semmiféleképp ne tegyél plusz sót a levesbe! (Nem akarok nekik reklámot csinálni, de nézz körül az Ázsia Bt. honlapján - gugli - t?lük rendelni is lehet mindenfélét.) Koszider

hsgyorgyi

Kedves Koszider! Köszönöm a gyors választ ! Ha nekem szól a köszönöm, amit magadnak küldtél, akkor rosszul esik, mert csak most néztem meg az üzeneteket és azért nem köszöntem meg hamarabb! De azért köszi még egyszer!!!!!!!!! Györgyi

koszider

Nem, kedves Györgyi, a köszönömöt a facebook-os kiemlés miatt írtam, de a válaszadás sorrendje miatt a neked írt levél alá került, nehogy magadra vedd! Eszembe sem volt, hogy hiányoljam a visszajelzést, természetesen akkor se sért?dnék meg, ha nem válaszolnál: kérdeztél, én válaszoltam, szerintem ezzel simán le van tudva a dolog. Más: ha az üzenet alsó sarkában lév? "válasz" mez?re kattintasz, akkor nemcsak egyszer?en megjelenik a szöveg legalul, hanem annak, akinek válaszolok, az e-mail címére is elmegy egy gépi levél, hogy üzenetet kapott - emiatt sokszor még a kérdez? nevét is lefelejtem a válaszról, mivel tudom, hogy ? tudni fogja, rá vonatkozik az üzenet. Itt is ez történt. Remélem, eloszlattam a rossz érzéseidet! Üdvözöl: Koszider

hsgyorgyi

Köszönöm! Minden rendben. További szép napot! Györgyi

Rumiszivi

Kedves Koszider, már napok óta nézegetem a levesedet, próbáltam összszedni minden hozzávalót! Ma végre megcsináltam, háááát valami fenségesre sikeredett!!! :D. (Pedig se hoi-sin, se tabasco!!) Én egyszer?en imádom! Köszi a receptet! (Azért valamikor hoi-sin és tabasco- val is elkészítem, úgy legalább lesz összehasonlítási alapom :D) Üdv. Szivi

koszider

Kedves Szivi! Örülök, hogy ízlett! Tabasco és Hoi-sin nélkül sem lesz rosszabb, mert: a Tabasco sima (veszett) csíp?s-ecetes mártás, csíp?s paprikával pótolható. A Hoi-sin meg egyszer?en egy lekvár állagú, picit édeskés, intenzív íz? szójamártás-szer? valami, ez is helyettesíthet?. A Tabasco még csak nem is kínai cucc, pusztán a csíp?ssége miatt került bele, a Hoi-sin meg azért, mert nekem a szójamártások nagyon sósak. Máskülönben a kínaiak is össze-vissza csinálják, a lényeg, hogy finom legyen. Üdvözöl: Koszider

Novak Kata

Addig addig nézegettem a receptedet mig tegnap este találtam az egyik szupermarketben kurva jó zöldségeket összeválogatva zacskóban. Na én hülye meg is vettem..... Most elkészítettem a levesedet, imádom a csip?s ízeket. Volt itthon minden más, de miután még volt friss chili paprika még azt is belekarikáztam :D Imádom de a gyomorfekélyemnek azt gondolom betette a kaput.

koszider

Kedves Kata, a csíp?ssel, de a f?szerekkel is vigyázni kell, ha ilyen gondod van! Remélem, nem lett semmi bajod t?le! Kár lenne, mert egyébként jó sok zöldséges leves, a kínai mártásoktól pedig ízletes - de fogalmam sincs, milyen hatással van a gyomorfekélyre pl. a szójamártás, vagy akár a keményít? is. Így csak azt tudom mondani, remélem, egészségedre vált! Üdvözlettel: Koszider

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek