Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye sherrys-gombás mártással

Szűzpecsenye sherrys-gombás mártással
Szűzpecsenye sherrys-gombás mártással
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészíthetjük csirkemellből is. Egy gyors vacsora vagy ebéd. Tálaljuk szélesmetélttel és párolt brokkolival.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát és a hagymát megpucoljuk. A gombát szeletekre vágjuk, a hagymát apróra vágjuk.

  2. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk.

  3. A forró olajban a húst adagonként megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.

  4. A gombát és a hagymát a visszamaradt pecsenyezsíron megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, 1-2 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a levest, tejszínt és a sherryt. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük.

  5. A húst a mártásba tesszük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 658
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye sherrys-gombás-tejszínes mártással, tejszínes hús, tejszínes gombás pecsenye

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

371
gomba 200 g
vöröshagyma 1 közepes fej
sertésszűz 250 g
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 100 g
sherry 2 ek
alaplé 250 ml
szerecsendió 0 ízlés szerint