Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye polentával, erdei gombamártással

Szűzpecsenye polentával, erdei gombamártással
Szűzpecsenye polentával, erdei gombamártással
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szűzpecsenye, polenta, erdei gomba. Nem is számítottam arra, hogy ennyire jó párosítás lesz. A szűzpecsenyét most úgy készítettem, hogy a közepe picit rózsaszín maradjon. Általában jól átsütve készítem a húsokat, de ez a változat hihetetlenül finom volt. A húst a puhaság, szaftosság és egy egyszerű finom íz jellemezte. Nem kapott más fűszert, csak sót és borsot. A gombamártás karakteres ízű erdei gombából készült, fehérborral, kakukkfűvel és tejszínnel ízesítve. Amíg a polenta lassú tűzön, rotyogva fő, a hús és a gombamártás is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A polentához

A gombamártáshoz

A tálaláshoz

ajánlat

A megsült szűzpecsenyét 2 cm szeletekre vágjuk, polentahalmokkal, erdei gombamártással kínáljuk, amelyet megszórhatunk juhtúróval.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A polentához a vizet egy vastag falú fazékba tesszük, megsózzuk, és felforraljuk.
  2. Folytonos keverés közben hozzáadjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön 40-45 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön. Miután elkészült, hozzákeverjük a vajat.
  3. A szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk.
  4. A vajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a szűzpecsenyét egészben, minden oldalán 1-2 percig sütjük.
  5. Ezt követően a húst sütőben sütjük tovább. (Ha a serpenyő nem használható a sütőben, tegyük át egy tepsibe.) A hús alatt sütés közben pótoljuk a vizet, ha szükséges.
  6. Oldalanként 10-10 percig sütjük a szűzpecsenyét. (Attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni a húst. Ha a húst nem lefedve sütjük, előfordulhat, hogy a zsiradék a sütőre fröcsög, és füstöl.)
  7. A gombamártáshoz felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd a megmosott, leforrázott erdei gombát. Kissé pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. 
  8. Rászórjuk a keményítőt, átkeverjük, felöntjük fehérborral, és kb. 1 dl vízzel. (Ha szükséges, vizet még adhatunk hozzá.) Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön 10-15 percig főzzük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 738
elküldve: 2
receptkönyvben: 96
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszelet gombamártással és sült polentával, erdei gombás szűzpecsenye

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Mon, 2012-09-24 12:20

Az nem polenta, hanem puliszka. Amúgy gombával meg hússal finom.

740
sertésszűz 60 dkg
vaj 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l
kukoricadara 10 evőkanál
0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
gomba 25 dkg
vaj 2 dkg
étkezési keményítő 1 csapott ek
fehérbor 1 dl
habtejszín 1.5 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
juhtúró 10 dkg