Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye csiperkés mártással

Szűzpecsenye csiperkés mártással
Szűzpecsenye csiperkés mártással
90 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok hozzáértő szerint a húsok ideális elkészítési módja az ún. alacsony hőmérsékletű sütés. Szerintem egyes húsoknál nagyon időigényes (egy marhasült legalább 6 órán át kell 80 fokon süljön, hogy alaposan megpuholjon), de azért egy szűzpecsenyét nyugodtan el lehet készíteni, hisz az egy órácska alatt, amíg a hús készül a sütőben, van időnk a köret, leves vagy desszert elkészítéséhez.

hozzávalók / 2 adag

A szűzpecsenyéhez

A csiperkés mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsról éles késsel lefejtjük a zsiradékot és a hártyát, ha szükséges, hosszában elfelezzük.
  2. A vajzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, és a szűzpecsenyét 6 perc alatt körbesütjük.
  3. A húst előmelegített tányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk, és 80 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 60 percre.
  4. A mártáshoz a csiperkét cikkekre vágjuk. A serpenyőben, amelyben a húst sütöttük, felforrósítjuk a vajat, rászórjuk a csiperkét, és megdinszteljük, megszórjuk a liszttel, egy pár percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Kb. 5 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A húst érmekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.
  • sütési hőfok: 80°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 883
elküldve: 3
receptkönyvben: 90
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

alacsony tűzön sült szűzpecsenye gombamártással, gombás sertésszelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diane
diane Sun, 2014-01-26 21:10

hát ez nagyon finom lett! a mártást startból dupláztam, és tettem bele tárkonyt is. biztos, h legközelebb is így készítem a szűzpecsenyét! köszi a receptet!

glaser
Glaser / glaser Mon, 2013-12-23 20:10

A képen a köret: türingiai burgonyás gombóc masszát (vásárolt), rúddá formáztam, majd szeletekre vágtam, és kevés olajban aranysárgára sütöttem.

416
sertésszűz 400 g
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csiperkegomba 150 g
vaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
alaplé 150 ml