r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye leveles tésztában camembert-rel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szűzpecsenye leveles tésztában camembert-rel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
wok
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A gombamártáshoz

Összesen 1034 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A gombamártáshoz

Összesen 4136 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A gombamártáshoz

Összesen 179 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    348 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1034 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.5 g

Zsír

  • Összesen
    266.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7968.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    2501 mg
  • Nátrium
    3868 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1391.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 4136 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A gombamártáshoz

Elkészítés

A szűzpecsenyéhez

  1. Szűzpecsenye:
  2. Engedjük fel a leveles tésztát.
  3. A húst mossuk meg, majd itassuk le róla a vizet.
  4. Sózzuk, borsozzuk meg, és dörzsöljük bele a húsvarázst.
  5. Süssünk rá kérget 2 ek vajban, majd vegyük ki a serpenyőből, és tegyük meleg helyre.
  6. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk finomra, és pároljuk forró zsiradékon.
  7. Keverjük hozzá a petrezselymet, a tejfölt, a camembert sajtot és a zsemlemorzsát, amíg egyenletes masszát nem kapunk.
  8. Ízesítsük sóval, borsal.
  9. Nyújtsuk ki a leveles tésztát.
  10. Helyezzük rá a húst, oszlassuk el a tetején a camambert-es masszát.
  11. Hajtsuk rá a leveles tésztát, és előmelegített sütőben addig süssük, amíg aranysárgára sül.
  12. Mártás:
  13. Az apróra vágott hagymát olajon pároljuk üvegesre.
  14. Hozzáadjuk a megtizstított, szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk meg, keverjük össze. Addig főzzük, míg a leve elpárolog.
  15. Szórjuk bele a szárított petrezselyemzöldet.
  16. Öntsük fel a borral.
  17. A tojássárgájával és a tejszínnel csomómentesre kevert lisztet öntsük a gombához.
  18. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk meg még egyszer.
  19. Végül szeleteljük fel a sültet, és tálaljuk a gombamártással. (Én krunplipürét készítettem hozzá, mert a gombamártás nem volt túl folyós...)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5966
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

8. évfordulónkra valami különlegessel akartam meglepni a páromat. Annyira jól sikerült, hogy még azon a héten újra elkészítettük a barátainkal is.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Jé, ugyanilyen tányéron szoktam én is fotózni ;))) tök jó

Törölt felhasználó

Isteni lett. Nem gy?ztem a dícséreteket bezsebelni. Köszi

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A gombamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.