r
Nosalty Logó

Gluténmentes mátrai borzas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nori.Salga
Gluténmentes mátrai borzas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 968 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1937 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1898.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 968 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3796.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 1937 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit lereszeljük a nagyobb lyukú sajtreszelőn és legalább 20 percig pihentetjük. (Nem kihagyható a pihentetés!!)
  2. A húst, a fokhagymás sóval megszórjuk és belenyomkodjuk. (Akár előző éjszaka is be lehet pácolni kis tejjel és fokhagymás sóval)
  3. A krumplit, a pihentetés után kinyomkodjuk alaposan, majd a sóval, a liszttel és a tojásokkal összekeverjük, amíg kezelhető állagú a massza. Lehet, hogy ehhez több lisztet is felvesz, ez attól függ hogy mekkora volt a tojás és mennyi nedvesség maradt a krumplival, de az ízén nem változtat.
  4. A tepsit olajjal befújjuk. A mátrai borzas összeállításához, egy adag krumplis masszát a tepsire rakunk, rá a húst majd megint massza. Amennyire lehet, oldalt összezárjuk a két részt. 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsül, szép aranybarna lesz a teteje.
  5. Amíg sül a hús, összerakhatunk mellé egy gyors kevert salátát. Például jégsaláta, koktélparadicsom és lila hagyma. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1132
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nori.Salga 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk