Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye egyszerűen

Szűzpecsenye egyszerűen
Szűzpecsenye egyszerűen
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept Junior Smith nélkül nem jött volna létre...:) De tényleg! Szerettem volna valami gyorsan elkészíthető, de mégis tartalmas ételt kreálni számára, de azt sem szerettem volna, ha az egész napom rámegy. Így improvizáltam egy kis magyaros pecsenyés husit. S mivel olyan egyszerű, ide felrakni sem gondoltam, de Junior olyan csodálkozva nézett rám, ezt meg miért nem fényképezzük le, hiszen finom? Már jött is, segített, mondta a tálalási ötleteit, hátteret és tartotta a derítőlapot. Erre én teljesen megadtam magam...:) A mi fiunk!:D


hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mi főtt sós burgonyát adtunk hozzá, de krumplipürével is finom, esetleg puliszkát is el tudok hozzá képzelni. Savanyúságot, vagy salátát mindenképpen! Ezt az ételt két főre készítettem, talán szűken háromra elég. Négy főre duplázni érdemes! Természetesen, ha csak felnőtteknek készítjük, egy kis chilit elbír ízlés szerint!
pH besorolás: közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszüzet kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalukat enyhén sózzuk, és borsozzuk.
  2. Egy tálkába rakjuk a lisztet, és a hússzeletek mindkét oldalát belemártjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük a zsírt, amikor közepesen forró, belehelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldalukon megsütjük, oldalankét kb. 5-5 perc.
  4. Amikor idáig eljutottunk, a fokhagymákat belereszeljük, vagy préseljük, és úgy intézzük, hogy a húsok mindkét oldalára jusson. Beleszórjuk a fűszereket, (majoranna, borsikafű, zsálya és rozmaring) valamint a paradicsomot. Kicsit sütjük.
  5. Beleöntjük a fehérbort, elsütjük 2-3 perc alatt az alkoholtartalmát, és amikor megvagyunk ráöntünk kb. 1 dl vizet, levesszük a lángot a legkisebbre és lefedfe pároljuk kb. 15-20 percig.
  6. Ezután levesszük a fedőt, és kb. 5 perc alatt zsírjára sütjük. Menet közben végig érdemes rátekinteni, és időnként megmozgatni, le ne kapjon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 132
össznézettség: 94 569
elküldve: 12
receptkönyvben: 320
elkészítve: 16/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszűz pecsenye

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Humoroska
Humoroska Sun, 2017-01-22 13:22

Ma ez volt az ebéd....mit mondjak, rég főztem ilyen jót, köszi a receptet :)
Igaz én előző este be is pácoltam, de sztem a kulcsmomentum az, hogy zsírban kellett
elősütni a húst. Eddig mindig olajban csináltam ugyanezt, és csak fröcsögött, égett, vacakolt... Legközelebb már a barátaimnak főzöm!! Van még fenn recepted?

Kathy66
Kathy66 Sun, 2015-12-20 11:31

Ma biztos ez a finomság lesz az ebéd :) Köszi a receptet!

721
sertésszűz 1 db
fokhagyma 5 gerezd
fehérbor 0.5 dl
finomliszt 4 evőkanál
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 tk
borsikafű 1 kávéskanál
zsálya 5 db
rozmaring 4 szál
mangalica zsír 4 ek