r
Nosalty Logó

Szőlős túrógombóc bormártással (Túrógombóc 6.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Szőlős túrógombóc bormártással (Túrógombóc 6.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombóchoz

A bormártáshoz

Összesen 1436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombóchoz

A bormártáshoz

Összesen 2876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombóchoz

A bormártáshoz

Összesen 206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912.3 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5824.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    2423 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 2876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.7 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A bormártáshoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A túrót szitán finomra áttörjük. A tojássárgákkal és a búzadarával összedolgozzuk és fél órát pihentetjük.
  2. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és leitatjuk róla a nedvességet.
  3. A zsemlemorzsát az olajon világosbarnára pirítjuk.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.
  5. Egy nagyobb lábasban kb 4 liter vizet forralunk, amit 2 tk sóval ízesítünk.
  6. A túrós masszából vizes kézzel 10-12 gombócot formázunk, amiknek a közepébe 1-2 szőlőszemet nyomunk.
  7. A forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat (kb 10 perc alatt főnek meg).
  8. A kifőtt gombócokat beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
  9. Közben elkészítjük a bormártást : a borhoz öntjük a vizet, hozzákeverjük a vaníliarúdból kikapart pépet, a cukrot, a pudingport és sűrűsödésig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a maradék szőlőszemeket és éppen csak összeforraljuk.
  10. A gombócokat a bormártással körítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20982
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a szőlőszezon. A változatosság kedvéért a hagyományos túrógombócot is megbolondítottam egy kis szőlővel, no meg a levével.

Hozzávalók

A gombóchoz

A bormártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!