Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős túrógombóc bormártással (Túrógombóc 6.)

Szőlős túrógombóc bormártással (Túrógombóc 6.)
Szőlős túrógombóc bormártással (Túrógombóc 6.)
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a szőlőszezon. A változatosság kedvéért a hagyományos túrógombócot is megbolondítottam egy kis szőlővel, no meg a levével.

hozzávalók / 2 adag

A gombóchoz

A bormártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót szitán finomra áttörjük. A tojássárgákkal és a búzadarával összedolgozzuk és fél órát pihentetjük.
  2. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és leitatjuk róla a nedvességet.
  3. A zsemlemorzsát az olajon világosbarnára pirítjuk.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.
  5. Egy nagyobb lábasban kb 4 liter vizet forralunk, amit 2 tk sóval ízesítünk.
  6. A túrós masszából vizes kézzel 10-12 gombócot formázunk, amiknek a közepébe 1-2 szőlőszemet nyomunk.
  7. A forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat (kb 10 perc alatt főnek meg).
  8. A kifőtt gombócokat beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
  9. Közben elkészítjük a bormártást : a borhoz öntjük a vizet, hozzákeverjük a vaníliarúdból kikapart pépet, a cukrot, a pudingport és sűrűsödésig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a maradék szőlőszemeket és éppen csak összeforraljuk.
  10. A gombócokat a bormártással körítve tálaljuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 967
elküldve: 4
receptkönyvben: 587
elkészítve: 9/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

túrógombóc szőlővel és bormártással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vanilia21
vanilia21 Mon, 2012-09-10 15:41

Kedves Muci!
Elkeszitettem a receptedet.Isteni finom lett!!!!
Vanilia aromat tettem bele es vanilias cukrot a rud vanilia helyett,de igy is nagyon finom.
Koszonom szepen a receptet!
Udv,
Andi

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2009-09-28 15:24

kedves Muci!
nagyon ínycsiklandozó recept. szőlő van otthon, túrógombócot meg már őgyis régen ettem...
esetleg, netalántán nincs a családi receptgyűjteményben szőlő kompót recept. gyerek koromban nagyanyámnál ettünk mindig. gondolom hogy végtelen egyszerű recept, csak hát nem mindegy, hogy milyen szőlővel próbálkozik az ember...
előre is köszönöm!
üdv,
toma

1436
tehéntúró 25 dkg
búzadara 70 g
tojás 2 db
1 kávéskanál
zsemlemorzsa 7 dkg
napraforgó olaj 1 ek
szőlő 25 dkg
vanília 0.25 db
édes fehérbor 1 dl
víz 0.3 dl
vaníliás pudingpor 2 teáskanál
cukor 1 ek
habtejszín 5 dl