r
Nosalty Logó

Szőlős túrógombóc bormártással (Túrógombóc 6.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Szőlős túrógombóc bormártással (Túrógombóc 6.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombóchoz

A bormártáshoz

Összesen 1436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombóchoz

A bormártáshoz

Összesen 2876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombóchoz

A bormártáshoz

Összesen 206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912.3 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5824.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    2423 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 2876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.7 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A bormártáshoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A túrót szitán finomra áttörjük. A tojássárgákkal és a búzadarával összedolgozzuk és fél órát pihentetjük.
  2. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és leitatjuk róla a nedvességet.
  3. A zsemlemorzsát az olajon világosbarnára pirítjuk.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.
  5. Egy nagyobb lábasban kb 4 liter vizet forralunk, amit 2 tk sóval ízesítünk.
  6. A túrós masszából vizes kézzel 10-12 gombócot formázunk, amiknek a közepébe 1-2 szőlőszemet nyomunk.
  7. A forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat (kb 10 perc alatt főnek meg).
  8. A kifőtt gombócokat beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
  9. Közben elkészítjük a bormártást : a borhoz öntjük a vizet, hozzákeverjük a vaníliarúdból kikapart pépet, a cukrot, a pudingport és sűrűsödésig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a maradék szőlőszemeket és éppen csak összeforraljuk.
  10. A gombócokat a bormártással körítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20934
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a szőlőszezon. A változatosság kedvéért a hagyományos túrógombócot is megbolondítottam egy kis szőlővel, no meg a levével.

Hozzávalók

A gombóchoz

A bormártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek