r
Nosalty Logó

Szőlős krémes tortának

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Szőlős krémes tortának
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 4184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5653.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1896 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1912 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1834 micro
Összesen 4184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a dióval, sütőporral, keményítővel, csipet sóval elkevert lisztet 2-3 részletben, óvatosan.
  3. Egy 28 cm-es tortaforma aljába beleszabunk sütőpapírt, és belesimítjuk a tésztát.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. Egy mélyebb tálba beleöntjük a krémes alapport. Hozzáreszeljük a megmosott, szárazra törölt citrom héját.
  2. Hozzáöntjük a hideg tejet, és kb. 3 perc alatt krémmé verjük.
  3. A megmosott, leszárított zöld szőlőszemeket negyedeljük, és beleforgatjuk a krémbe.
  4. A piskóta köré tesszük a tortaforma oldalát, és így a piskótára kenjük a szőlős krémet.

Tetejére

  1. A habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  2. Rásimítjuk a tejszínhabot a szőlős krémre.
  3. A piros szőlőszemeket megmossuk, leszárítjuk, és félbevágjuk.
  4. Kirakjuk velük a tortánk tetejét.
  5. Hűtőbe tesszük pár órára.
  6. Tálalás előtt óvatosan lehúzzuk róla a tortakarikát, és szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3485
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szőlős krémes tortának
Gonoszka1 428 recept

Ezt a receptet Stahl Judit főzőműsorában láttam, csak egy kicsit alakítottam rajta. Ezt a süteményt készítettem el Zoli öcsém és Anna unokahúgom születésnapjára, a gesztenyés-marcipános diós tekercs mellé. Nagyon finom, könnyű sütemény. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 213 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek