r
Nosalty Logó

Grízes-kókuszos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Grízes-kókuszos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    909 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 1887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    526.5 g
  • Telített zsírsav
    260 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8532.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2641 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    3007 mg
  • Nátrium
    2228 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.7 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3784 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3636 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1775 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 7544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojássárgáját kikeverjük a 8 kanál porcukorral.
  2. A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaót.
  3. A tojásfehérjét felverjük.
  4. A kikevert tojássárgához adjuk sütőporos-kakaós lisztet, és óvatosan belekeverjük a felvert habot.
  5. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben ebből egy kakaós piskótát sütünk. Ha kihűlt, akkor kettőbe vágjuk.

A krémhez

  1. A tejből, darából, cukorból, vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk. Hagyjuk kihűlni.
  2. Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a cukorral habosra kevert margarint.
  3. Az alsó piskótára kenjük a kókuszos krém felét, majd rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet rákenjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és rásimítjuk a krém tetejére.
  5. Az étcsokit 3 ek olajjal gőz felett megolvasztjuk, és rácsorgatjuk a már kész süti tetejére.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36X40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9164
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Ajánló

Aki szereti a grízes, kókuszos sütit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a grízes sütiket, és most megbolondítottam kókusszal. Finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!