Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kacsamell

Sült kacsamell
Sült kacsamell
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Ki akartam próbálni valamit, ami nem a szokásos sütőben sült, egyszerű kacsamell. A narancsos répa ötletét az egyik kedvenc szakácskönyvemből lestem.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, megszárított kacsamelleket beirdaljuk, majd bőrrel lefelé száraz, forró serpenyőbe helyezzük. Amíg a bőre pirul, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a húst. Fordítás után mellé dobunk egy kiskanálnyi margarint és egy gerezd darabolt fokhagymát. Sütés közben a zsiradékkal locsolgatjuk a piruló húsokat.
  2. Amikor a hús mindkét oldala aranybarnára sült, áttesszük őket egy hőállótálba. Alufóliával lefedve 30-35 percig sütjük 170 fokon.
  3. A krumplikat meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben feltesszük főni. Amikor a burgonya megfőtt, ízlés szerinti krumplipürét készítünk belőle tejjel és margarinnal.
  4. A répákat meghámozzuk, és féloldalasan felkarikázzuk. A narancslét, egy csipet sót és a chilipelyhet egy edényben összekeverjük, majd belehelyezzük a répát, és alacsony lángon várjuk, amíg megpárolódik, de még roppanós marad. Amikor a répa elkészült, kivesszük a narancsos léből egy külön tálba. A maradék narancsléhez egy teáskanál cukrot keverünk, és megvárjuk, amíg a mártás besűrűsödik egy kicsit. Ezután visszahelyezzük bele a répákat.
  5. A spárgáknak eltávolítjuk a fás részét, ezután megmossuk, és szárazra törölgetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10-15 percre.
  6. A krumplipürét a tányér közepére halmozzuk, ráhelyezzük a sült spárgákat és a húst, majd a répakorongokat, és a végén meglocsoljuk a narancsos mártással.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 1 044
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Evoria

Mióta szakács: 2017.08.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárga kacsával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1053
kacsamell 2 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
zöldspárga 1 csomag
narancslé 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 4 db
chilipehely 1 késhegynyi
tej 2 dl
margarin 30 g
fokhagyma 1 gerezd
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek