r
Nosalty Logó

Színes zöldséges clafoutis

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Színes zöldséges clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2101.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    2279 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2145 micro
  • Lut-zea
    2003 micro
Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12610.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    2950 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    6600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1489.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    492 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1657 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1127 micro
  • α-karotin
    1761 micro
  • β-karotin
    13671 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    12868 micro
  • Lut-zea
    12019 micro
Összesen 2368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    532 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a kelbimbót. A fejek kemény végét vágjuk le és szedjük le a szárazabb, külső leveleket, majd vágjuk félbe.
  2. Szeleteljük a cukkinit fél centis darabokra, vágjuk zsülienre a répát (vagy reszeljük le vékony csíkokra).
  3. Aprítsuk fel a hagymát és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a kelbimbót, pároljuk fedő alatt egy kevés vízzel10 percig, adjuk hozzá a cukkinit és pároljuk még 5 percig. Keverjük hozzá a zsülienre vágott sárgarépát és pároljuk újabb 5 percig. Vegyük le a tőzről.
  4. Készítsük el a szószt: egy tálban keverjük robotgéppel csomómentesre a tojásokat és a lisztet. Tegyük bele a tejfölt, ismét keverjük simára, majd lassan adagolva adjuk hozzá a tejet. Sózzuk, kóstoljuk, fűszerezzük. A szószt picit jobban sózzuk, mint ahogy kívánnánk, mert a sótlan zöldségekre öntve hamar elvész az íze.
  5. Vajazzunk ki egy nagyobb ovális kerámia sütőformát. (Méret: kb. 35-38 cm hosszátmérő. Tepsinél ugyanez a méret.)
  6. Tegyük a párolt zöldségeket a formába, pakoljuk rá a koktélparadicsomot. Hintsük meg az apróra vágott petrezselyemmel, metélöhagymával, a sajt felével, majd öntsük rá a szószt.
  7. Hintsük meg a maradék sajttal, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül álláson kb. 45 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 27878
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 08.

Ajánló

Élettani hatása: enyhén lúgosító. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy variáció sós clafoutis-ra. Köretként is készíthető sültekhez, vagy fogyasztható magában. Ragadozók tehetnek bele elöre lesütött csirkemell, vagy egyéb alkatrészeket. A zöldségeket bátran variálhatjuk kedvünk/idény szerint, úgyanígy a fűszereket is. Arra mindenképp figyeljünk, hogy a sütés ideje nem minden zöldségnek elég, hogy megpuhuljon, ezért érdemes előtte megpárolni egy kicsit vagy sós vízben előfőzni őket néhány perc alatt.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek