r
Nosalty Logó

Színes zöldséges clafoutis

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Színes zöldséges clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2368 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2101.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    2279 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2145 micro
  • Lut-zea
    2003 micro
Összesen 393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12610.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    2950 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    6600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1489.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    492 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1657 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1127 micro
  • α-karotin
    1761 micro
  • β-karotin
    13671 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    12868 micro
  • Lut-zea
    12019 micro
Összesen 2368 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    532 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a kelbimbót. A fejek kemény végét vágjuk le és szedjük le a szárazabb, külső leveleket, majd vágjuk félbe.
  2. Szeleteljük a cukkinit fél centis darabokra, vágjuk zsülienre a répát (vagy reszeljük le vékony csíkokra).
  3. Aprítsuk fel a hagymát és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a kelbimbót, pároljuk fedő alatt egy kevés vízzel10 percig, adjuk hozzá a cukkinit és pároljuk még 5 percig. Keverjük hozzá a zsülienre vágott sárgarépát és pároljuk újabb 5 percig. Vegyük le a tőzről.
  4. Készítsük el a szószt: egy tálban keverjük robotgéppel csomómentesre a tojásokat és a lisztet. Tegyük bele a tejfölt, ismét keverjük simára, majd lassan adagolva adjuk hozzá a tejet. Sózzuk, kóstoljuk, fűszerezzük. A szószt picit jobban sózzuk, mint ahogy kívánnánk, mert a sótlan zöldségekre öntve hamar elvész az íze.
  5. Vajazzunk ki egy nagyobb ovális kerámia sütőformát. (Méret: kb. 35-38 cm hosszátmérő. Tepsinél ugyanez a méret.)
  6. Tegyük a párolt zöldségeket a formába, pakoljuk rá a koktélparadicsomot. Hintsük meg az apróra vágott petrezselyemmel, metélöhagymával, a sajt felével, majd öntsük rá a szószt.
  7. Hintsük meg a maradék sajttal, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül álláson kb. 45 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 25064
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 08.

Ajánló

Élettani hatása: enyhén lúgosító. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy variáció sós clafoutis-ra. Köretként is készíthető sültekhez, vagy fogyasztható magában. Ragadozók tehetnek bele elöre lesütött csirkemell, vagy egyéb alkatrészeket. A zöldségeket bátran variálhatjuk kedvünk/idény szerint, úgyanígy a fűszereket is. Arra mindenképp figyeljünk, hogy a sütés ideje nem minden zöldségnek elég, hogy megpuhuljon, ezért érdemes előtte megpárolni egy kicsit vagy sós vízben előfőzni őket néhány perc alatt.  

Hozzászólások

Durcsó

Kedves Eszter, kipróbáltam a receptet ma, és alapvet?en fincsi lett! Csak pár megjegyzésem lenne. Nekem úgy t?nt a végén, hogy picit sok a tej, állt a tál aljában, mikor szeleteltük a clafoutis-t. Illetve én kicsit túlsóztam nagy igyekezetemben, erre azért vigyáznom kell legközelebb, mert a sajtok is sósak. És szerintem ez az adag 6 f?re elég - de annyi baj legyen : ) Egyébként a kelbimbót zöldbabra cseréltem, finom kombó. Köszi a receptet mindenesetre!

P.

Szia Durcsó! Köszönöm a visszajelzést! :-) Az már igaz, elég nagy adag lesz belöle, talán át is javítom inkább hat före. Ami meg a tejet illeti: valahogy ez mindig gond a receptekkel. Nekem például sürü pudinggá sült és már melegen is szeletelhetö volt. Hogy vajon hol van a varázslat és mitöl lesz néha kevesebb is elég - nem tudom. :-))) Ami viszont az én hibám: a sajtokat felsorolásszerüen gondoltam leírni, ám úgy tünik, mintha az összes kellene bele. Én csak egy félét használtam, de a hibámból adódóan neked már új variációt sikerült gyártanod! :-D De örülök, hogy ízlett és mégegyszer köszönöm, hogy megírtad, mert ez hasznos lesz majd másoknak is. (ékezetekkel hadilábon állok a gépemen, elnézést a hibákért) Üdv: Eszter

Durcsó

Szia, ja, nem tettem bele minden sajtot : D Az került bele, amit találtam itthon, a fele edámi volt, akadt egy kis maasdamer, meg még valami zsíros, ízre trappistára hajazó francia finomság.. A lényeg csak, hogy óvatosnak kell lenni ; ) Üdv: Durcs

aningo

Szia! Már kétszer elkészítettem, els?re annyira ízlett mindenkinek! Durcs hozzászólása miatt mindkétszer csak 3dl tejjel készítettem, és hozzáraktam még két pupos ev?kanál lisztet a megadott mennyiséghez, és úgy egyáltalán nem folyt, nagyon jó íze lett. Amikor nem volt el?tte leves, négy feln?tt simán elfogyasztotta az egészet.

P.

Szia! Nagyon örülök, hogy ízlett! Ès köszönöm, hogy ezt megírtad! :-) Eszter

Törölt felhasználó

nagyon jó a fotód, jó a hajad! megnéztem a blogodat, tetszenek a receptjeid, úh ki fogok próbálni többet. ezt most medvehagymával csinálom, hiszen tart még az ?rület :) sztem tuti jó lesz!

P.

Kösziiii... :-) Sajnos a blog gyengélkedik, fotókat inkább itt találsz. De köszönöm a kedvességed. Szép hétvégét!

Bandeee

Szia Eszter! mi tegnap csináltuk meg, és le kell szögezzem, isteni finom lett!! :) Ezúton is köszönjük a receptet. A miénk mondjuk csak répás cukkinis és paradicsomos volt, de tényleg bármilyen más zöldséggel is varázslatos lehet, s?t alapreceptként el is mentettük :) Annyit még az el?ttem szólokhoz, hogy én is a recept alapján dolgoztam és nekem nem lett sem tocsogós, sem száraz. Köszönjük :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek