Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes zöldséges clafoutis

Színes zöldséges clafoutis
Színes zöldséges clafoutis
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy variáció sós clafoutis-ra. Köretként is készíthető sültekhez, vagy fogyasztható magában.
Ragadozók tehetnek bele elöre lesütött csirkemell, vagy egyéb alkatrészeket.
A zöldségeket bátran variálhatjuk kedvünk/idény szerint, úgyanígy a fűszereket is.
Arra mindenképp figyeljünk, hogy a sütés ideje nem minden zöldségnek elég, hogy megpuhuljon, ezért érdemes előtte megpárolni egy kicsit vagy sós vízben előfőzni őket néhány perc alatt.
 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Élettani hatása: enyhén lúgosító.
Erről bővebben itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a kelbimbót. A fejek kemény végét vágjuk le és szedjük le a szárazabb, külső leveleket, majd vágjuk félbe. 
  2. Szeleteljük a cukkinit fél centis darabokra, vágjuk zsülienre a répát (vagy reszeljük le vékony csíkokra).
  3. Aprítsuk fel a hagymát és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a kelbimbót, pároljuk fedő alatt egy kevés vízzel 10 percig, adjuk hozzá a cukkinit és pároljuk még 5 percig. Keverjük hozzá a zsülienre vágott sárgarépát és pároljuk újabb 5 percig. Vegyük le a tőzről.
  4. Készítsük el a szószt: egy tálban keverjük robotgéppel csomómentesre a tojásokat és a lisztet. Tegyük bele a tejfölt, ismét keverjük simára, majd lassan adagolva adjuk hozzá a tejet. Sózzuk, kóstoljuk, fűszerezzük. A szószt picit jobban sózzuk, mint ahogy kívánnánk, mert a sótlan zöldségekre öntve hamar elvész az íze.
  5. Vajazzunk ki egy nagyobb ovális kerámia sütőformát. (Méret: kb. 35-38 cm hosszátmérő. Tepsinél ugyanez a méret.)
  6. Tegyük a párolt zöldségeket a formába, pakoljuk rá a koktélparadicsomot. Hintsük meg az apróra vágott petrezselyemmel, metélöhagymával, a sajt felével, majd öntsük rá a szószt.
  7. Hintsük meg a maradék sajttal, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül álláson kb. 45 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 944
elküldve: 3
receptkönyvben: 532
elkészítve: 13/23
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bandeee
Bandeee Mon, 2014-05-26 09:17

Szia Eszter!

mi tegnap csináltuk meg, és le kell szögezzem, isteni finom lett!! :) Ezúton is köszönjük a receptet. A miénk mondjuk csak répás cukkinis és paradicsomos volt, de tényleg bármilyen más zöldséggel is varázslatos lehet, sőt alapreceptként el is mentettük :)
Annyit még az előttem szólokhoz, hogy én is a recept alapján dolgoztam és nekem nem lett sem tocsogós, sem száraz. Köszönjük :)

Római kömény
Római kömény Sat, 2012-04-14 15:27

nagyon jó a fotód, jó a hajad! megnéztem a blogodat, tetszenek a receptjeid, úh ki fogok próbálni többet. ezt most medvehagymával csinálom, hiszen tart még az őrület :) sztem tuti jó lesz!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-04-14 17:22

Kösziiii... :-)
Sajnos a blog gyengélkedik, fotókat inkább itt találsz. De köszönöm a kedvességed. Szép hétvégét!

aningo
aningo Sun, 2010-03-28 20:07

Szia!
Már kétszer elkészítettem, elsőre annyira ízlett mindenkinek! Durcs hozzászólása miatt mindkétszer csak 3dl tejjel készítettem, és hozzáraktam még két pupos evőkanál lisztet a megadott mennyiséghez, és úgy egyáltalán nem folyt, nagyon jó íze lett. Amikor nem volt előtte leves, négy felnőtt simán elfogyasztotta az egészet.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-03-28 21:43

Szia!
Nagyon örülök, hogy ízlett! Ès köszönöm, hogy ezt megírtad! :-)
Eszter

durcs
Durcsó / durcs Mon, 2010-01-11 22:14

Kedves Eszter,
kipróbáltam a receptet ma, és alapvetően fincsi lett! Csak pár megjegyzésem lenne. Nekem úgy tűnt a végén, hogy picit sok a tej, állt a tál aljában, mikor szeleteltük a clafoutis-t. Illetve én kicsit túlsóztam nagy igyekezetemben, erre azért vigyáznom kell legközelebb, mert a sajtok is sósak. És szerintem ez az adag 6 főre elég - de annyi baj legyen : )
Egyébként a kelbimbót zöldbabra cseréltem, finom kombó.
Köszi a receptet mindenesetre!

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-01-12 11:00

Szia Durcsó!
Köszönöm a visszajelzést! :-) Az már igaz, elég nagy adag lesz belöle, talán át is javítom inkább hat före. Ami meg a tejet illeti: valahogy ez mindig gond a receptekkel. Nekem például sürü pudinggá sült és már melegen is szeletelhetö volt. Hogy vajon hol van a varázslat és mitöl lesz néha kevesebb is elég - nem tudom. :-)))
Ami viszont az én hibám: a sajtokat felsorolásszerüen gondoltam leírni, ám úgy tünik, mintha az összes kellene bele. Én csak egy félét használtam, de a hibámból adódóan neked már új variációt sikerült gyártanod! :-D
De örülök, hogy ízlett és mégegyszer köszönöm, hogy megírtad, mert ez hasznos lesz majd másoknak is.
(ékezetekkel hadilábon állok a gépemen, elnézést a hibákért)
Üdv:
Eszter

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2010-01-12 11:40

Szia,
ja, nem tettem bele minden sajtot : D Az került bele, amit találtam itthon, a fele edámi volt, akadt egy kis maasdamer, meg még valami zsíros, ízre trappistára hajazó francia finomság.. A lényeg csak, hogy óvatosnak kell lenni ; ) Üdv: Durcs

390
koktélparadicsom 50 dkg
cukkini 1 kis db
kelbimbó 30 dkg
sárgarépa 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
snidling 1 csokor
ementáli sajt 20 dkg
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
tejföl 4 ek
tej 4 dl
2 tk
bors 1 tk
szerecsendió 1 tk