Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaragu Mártitól

Gombaragu Mártitól
Gombaragu Mártitól
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német főzős magazinból származik a recept. Nyers, reszelt krumpliból készült burgonyagombóchoz ajánlották, én spagettinit főztem hozza, de gnocchival is finom lehet. Frissen reszelt parmezán sajttal gazdagon megszórva, fejes salátával tálaltam.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Még finomabb, ha idényben fele-fele, azaz champignon és erdei gombából készül. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan leöblített gombát közepes vastagságúra, a paprikát vékonyan felszeleteljük. A pórét és salottát karikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet durvára aprítjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, dobjuk rá a paprikát és a kétféle hagymát, egyet-kettőt keverjünk rajta, majd borítsuk a gombát is a serpenyőbe. Borsozzuk meg, és adjuk hozza a kakukkfüvet, a fokhagymát. Állandó kevergetés közben pároljuk, míg a gomba el nem főtte a levet. Ekkor előbb a borral, majd a tejszínnel dúsítsuk, és legvégén kanalazzuk rá a creme fraiche-t . Forraljuk addig, amíg összesűrűsödik a ragu.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 091
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás ragu, zöldségragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

470
gomba 50 dkg
póréhagyma 1 db
salottahagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 1 csipet
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 1 kávéskanál
habtejszín 1.5 dl
crème fraîche 3 dkg
fehérbor 0.5 dl
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 tk