r
Nosalty Logó

Szilveszteri hidegtál rántott gombával

Iluska
Szilveszteri hidegtál rántott gombával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Szendvicskrémes sajttekercs

Franciasalátás sajttekercs

Rántott gomba

1374
Kalória
41.4g
Fehérje
39.1g
Szénhidrát
118.5g
Zsír
197.9g
Víz
178.8g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szendvicskrémes sajttekercs

Franciasalátás sajttekercs

Rántott gomba

Összesen 1374 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szendvicskrémes sajttekercs

Franciasalátás sajttekercs

Rántott gomba

Összesen 5489 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szendvicskrémes sajttekercs

Franciasalátás sajttekercs

Rántott gomba

Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3398.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1374 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.7 g

Zsír

  • Összesen
    473.9 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13593.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    3686 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    3042 mg
  • Nátrium
    6400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    791.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3127 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 5489 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

Szendvicskrémes sajttekercs

  1. Elkészítjük a töltelékeket. Az egyik francia salátával lesz töltve, a másik pirosra színezett szendvicskrém, virslis pritaminpaprikával.
  2. A francia salátához megfőzzük a keveréket. Tejföllel, majonézzel, mustárral, sóval fűszerezzük. A másikhoz a szendvicskrémet színezzük a gulyáskrémmel. Hozzárakjuk a kockára vágott paprikát, főtt virslit.
  3. Vizet forralunk. Ha forr, nejlonba tesszük az egyik sajtot, és beleengedjük a vízbe (teljesen ellepje). 10-15 percig kis lángon melegítjük. Ha megolvadt a sajt kivesszük, és a már előkészített üveg/műanyag lapra vagy konyhapultra (amit bevizeztünk) gyorsan, amíg meleg, téglalap alakúra kinyújtjuk, 3-4 mm vastagra.
  4. Rákenjük az egyik tölteléket, és feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
  5. A másik sajttal ugyanígy járunk el, erre a másik tölteléket kenjük. Hűtőben hagyjuk összeérni.
  6. A gombákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk, és kisütjük. A sajtokat szeletelve, a rántott gombával együtt adjuk asztalra. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Egy finom hidegtál a legváltozatosabb alkalmakra megfelelő, ízletes választás. Legyen az egy céges rendezvény vagy egy nagyszabású születésnap, vagy épp szilveszteri buli, egy mutatós, szépen elrendezett, csábító ünnepi hidegtál biztosan elbűvöli majd a vendégeket! Az egyik francia salátával, a másik pirosra színezett szendvicskrémes, virslis pritaminpaprikával lesz töltve.

További receptek

Lazacos burgonyatorta

Egyszerű, mégis nagyon mutatós ez a lazacos finomság. Gluténmentes, pizza helyett nagyszerű, előételnek, tapasnak vagy gyors vacsinak is nagyszerű fogás.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...