Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós (kukoricapehely bundába forgatott) szilvásgombóc

Ropogós (kukoricapehely bundába forgatott) szilvásgombóc
Ropogós (kukoricapehely bundába forgatott) szilvásgombóc
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesítsd meg gyermeked évkezdését egy örök és megunhatatlan kedvenccel, ami házilag készítve a legfinomabb!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és forró sós vízben megfőzzük.
  2. Közben félbevágjuk és kimagozzuk a szilvákat, felkockázzuk a vajat, szétmorzsoljuk a kukoricapelyhet, és 2 ek. cukrot elkeverünk 1-2 tk. fahéjjal.
  3. A megfőtt krumplit krumplinyomóval szétnyomkodjuk, és hagyjuk lehűlni. A tálba öntjük a felkockázott vajjal együtt, beleszitáljuk a lisztet és a sót, majd egyenletes masszává gyúrjuk.
  4. Lisztezett felületen kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, majd a négyzetek közepére helyezzük a kimagozott, félbevágott szilvákat. A szilvák közepére helyezünk egy kevés fahéjas cukrot, majd óvatosan behajtogatva a tésztát, gombócokat gyúrunk.
  5. Lobogó, sós vízben kifőzzük a gombócokat, majd leszűrjük, és belemártogatjuk a kukoricapehelybe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 395
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

szilvával töltött gombóc

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

877
burgonya 1 kg
vaj 50 g
finomliszt 350 g
cukor 7 ek
kukoricapehely 200 g
fahéj 2 tk
szilva 10 db
1 csipet