r
Nosalty Logó

Szilvás gombóc ahogy Pannika készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pannika
Szilvás gombóc ahogy Pannika készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 625 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2498 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 625 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3041.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1732 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.8 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1973 micro
  • β-crypt
    350 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 2498 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott, felkockázott burgonyát annyi sós vízben tesszük fel főni, hogy 2 ujjnyira ellepje. Ha megfőtt, akkor a kiszedjük a burgonyát a főzővízből, és krumplinyomóval összetörjük; a főzővizet pedig félretesszük (ne öntsük ki!), mert ennek egy része lesz a Gombás gombóclevesem alapleve.
  2. Ha az összetört burgonya, langyosra hűlt, akkor összegyúrjuk a lisztekkel, a tojással, körülbelül 3 dkg puha vajjal és egy csipet sóval. Puha, de nem ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk. Majd félujjnyi vastagra nyújtjuk (egy 2 cm-es csíkot félreteszünk, melyből mini gombócokat készítünk a Gombás gombóclevesbe.
  3. Megmossuk, kimagozzuk a szilvát, félbevágjuk.
  4. Összekeverjük a cukrot a fahéjjal.
  5. Elkészítjük a zsemlemorzsából, maradék vajból, csipetnyi sóval és cukorral a pirított prézlit, félretesszük.
  6. A kinyújtott tésztából egyenlő nagyságú négyzeteket vágunk (körülbelül 25-30 gombócunk lesz, így körülbelül 8x8-as négyzetekre kell vágnunk). A négyzetek közepébe helyezünk 1-1 fél szilvát, a magházába teszünk egy kevés fahéjas cukrot, és gombóccá formáljuk.
  7. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük a gombócokat, majd mérsékeljük a lángot. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, akkor még kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és az elkészített pirított zsemlemorzsába forgatva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7813
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Ajánló

Fahéjas porcukorral meghintve is tálalhatjuk, illetve cukorbetegek, diétázók cukor helyett használhatnak más édesítőt is, így 2-3 db gombócot ők is fogyaszthatnak.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szilvás gombóc ahogy Pannika készíti
Pannika 17 recept

Édesanyámtól örökölt recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek