r
Nosalty Logó

Szilvás galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Szilvás galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 334 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1998 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 197 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 334 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 1998 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a kockákra vágott vajat, a cukrot és a sót gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Nem kell hogy összeálljon tésztává, az a jó, ha morzsás állagú. Ezután adjuk hozzá a hideg vizet, gyúrjuk össze és formáljunk belőle egy lapos kerek korongot, majd fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe egy órára.

A töltelékhez

  1. Közben a szilvát tegyük egy tálba, szórjuk meg a cukorral, a fűszerekkel és a citrom reszelt héjával. Szórjuk meg a keményítővel, és keverjük össze.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki, hogy egy kb. 30 cm átmérőjű kerek lapot kapjunk.
  4. A szilvacikkelyeket tegyük a kerek lap közepére úgy, hogy a szélén, körben, hagyjunk egy 2-3 cm széles szabad sávot. A széleket hajtogassuk a szilvatöltelékre. Az illeszkedéseknél nyomkodjuk össze, majd tojással kenjük meg. Süssük kb. 40 percig, amíg szép aranybarna színe nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 188
  • Össznézettség: 25812
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szilvás galette
TV Paprika 35 recept

A GALETTE (gálett) egy francia piteféle, általában kerek alakú tészta, ami középen nyitott, a széleket pedig a közepe felé behajtják. Bármilyen szezonális gyümölccsel készíthetünk hozzá édes tölteléket, de léteznek sós változatai is.

Hozzászólások

NEUDOLD

Nem kötözködni szeretnék, de egy kérdés: els?ként miért melegítsem el? a süt?t, mikor azután kezdek hozzá a tészta összeállításához, amit aztán a h?t?be téve 1 órát pihentetni kell. Nem villany- vagy gázpocsékolás ez???

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek