r
Nosalty Logó

Szilvás frangipane pite

Olasz Gasztronómiai Világhét
Szilvás frangipane pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

linzertészta

szilva

frangipane krém

5479
Kalória
112g
Fehérje
636.5g
Szénhidrát
284.8g
Zsír
498.7g
Víz
1.8kg
Koleszterin
51.6g
Élelmi rost
366g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

linzertészta

szilva

frangipane krém

Összesen 5479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

linzertészta

szilva

frangipane krém

Összesen 5479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

linzertészta

szilva

frangipane krém

Összesen 335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    284.8 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    636.5 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    498.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2401 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1652 micro
Összesen 5479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    284.8 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    636.5 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    498.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2401 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1652 micro
Összesen 5479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

linzertészta

  1. Egy tálban a lisztet és a vajat elmorzsoljuk, hozzákeverjük a porcukrot, végül pedig a tojássárgájákat.
  2. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd folpackba csomagoljuk és 20 percet pihentetjük a hűtőben.
  3. A pihentetett linzertésztát kinyújtjuk, majd kivajazott tortaformába tesszük és eligazgatjuk.

szilva

  1. A felezett szilvákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Hozzáadunk egy kevés mézet, ízlés szerint rozmaringot, vaníliát vagy más fűszert, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje kicsit már karamellizálódni kezd.
  2. A kész szilvát kicsit hűlni hagyjuk, majd a kétharmadát szépen egy rétegben a linzertésztára fektetjük.

frangipane krém

  1. A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. keverés közben, végül a mandulalisztet, a finomlisztet és a narancshéját is.
  2. Amikor már szép egynemű és mindegyik tojás belekerült, hozzákeverjük a mandulalisztet, a finomlisztet és a narancshéjat.
  3. A kész tölteléket a szilvás rétegre kanalazzuk és elegyengetjük a tetejét. Megdíszítjük a maradék szilvaszemekkel, majd 35-40 percet sütjük.
  4. A kész pitét hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és hintsük meg kevés porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az Olasz Gasztronómiai Világhét keretén belül Davide Deligio, a Dolcissima cukrásza egy fantasztikusan szaftos frangipane pitét készített. A sütemény a nevét a Frangipanékról kapta, akik a középkori Róma egyik legbefolyásosabb patríciuscsaládjának számítottak. Maga a frangipane eredetileg egy mandulaalapú krém, amit előszeretettel használnak különféle édességek töltelékeként vagy a tésztába keverve, így szaftossá téve azt. A frangipane pitét leggyakrabban linzertésztából készítik, a mandulás-tojásos krém pedig töltelékként kerül bele valamilyen gyümölcs - ezúttal szilva - társaságában.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...