r
Nosalty Logó

Szilvamártásban sült csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szilvamártásban sült csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeszárnyakhoz

Szilvamártáshoz

Összesen 572 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeszárnyakhoz

Szilvamártáshoz

Összesen 1145 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeszárnyakhoz

Szilvamártáshoz

Összesen 107 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    2714 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 572 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3279.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    2421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1145 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    505 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Csirkeszárnyakhoz

Szilvamártáshoz

Elkészítés

Csirkeszárnyakhoz

  1. A csirkeszárnyaknak a végét levágjuk, a többi részét mosás után besózzuk.
  2. A ketchupot egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szilvát összeturmixoljuk, az összes hozzávalót az edénybe tesszük, citrom levét hozzáadjuk, és 10-15 percig összefőzzük.
  3. A csirkehúst egy kis sütőedénybe tesszük, a szilvapácba beleforgatjuk, a maradékot pedig aláöntjük a húsra.
  4. Fóliával letakarjuk, és szép sötét bordóra megsütjük, rizzsel tálaljuk. Ha a ketchup erős, akkor nem kell hozzá külön csípős szósz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3979
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a kicsit csípős, pikáns ízeket, nos ez ide tartozik.

Hozzávalók

Csirkeszárnyakhoz

Szilvamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek