r
Nosalty Logó

Szilvamártásban sült csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szilvamártásban sült csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeszárnyakhoz

Szilvamártáshoz

Összesen 572 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeszárnyakhoz

Szilvamártáshoz

Összesen 1145 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeszárnyakhoz

Szilvamártáshoz

Összesen 107 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    2714 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 572 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3279.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    2421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1145 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    505 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Csirkeszárnyakhoz

Szilvamártáshoz

Elkészítés

Csirkeszárnyakhoz

  1. A csirkeszárnyaknak a végét levágjuk, a többi részét mosás után besózzuk.
  2. A ketchupot egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szilvát összeturmixoljuk, az összes hozzávalót az edénybe tesszük, citrom levét hozzáadjuk, és 10-15 percig összefőzzük.
  3. A csirkehúst egy kis sütőedénybe tesszük, a szilvapácba beleforgatjuk, a maradékot pedig aláöntjük a húsra.
  4. Fóliával letakarjuk, és szép sötét bordóra megsütjük, rizzsel tálaljuk. Ha a ketchup erős, akkor nem kell hozzá külön csípős szósz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3312
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a kicsit csípős, pikáns ízeket, nos ez ide tartozik.

Hozzászólások (2)

aantee

Kacsaszárnyt?b?l készítettem, nagyon finom lett! A szilvamártást margarinon párolt lilahagymával indítottam, és tettem bele fahéjat is. Cukor helyett nagymamám szilvalekvárjával ízesítettem.

Törölt felhasználó

Nagyon ugyesen és finom hozzávalókkal oldottad meg az elkészítését. Köszönöm, hogy elkészítetted és ízlett is Gratulálok

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen

Hozzávalók

Csirkeszárnyakhoz

Szilvamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek