r
Nosalty Logó

Párolt csirkemellfilé birsalma kompóttal

Marti48
Párolt csirkemellfilé birsalma kompóttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirkemellfilé

Birsalma kompót

711
Kalória
58.2g
Fehérje
80.7g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
484g
Víz
214.8g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
30.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkemellfilé

Birsalma kompót

Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkemellfilé

Birsalma kompót

Összesen 1421 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkemellfilé

Birsalma kompót

Összesen 80 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    484 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    968.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1421 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

Csirkemellfilé

  1. A filét leöblítjük, leszárítjuk. Vizet forralunk, és beleszórjuk a fűszereket, a friss zellerlevelet és a félbevágott fokhagymát. Puhára főzzük, hagyjuk a levében állni.
  2. Tálalás előtt enyhén megbarnítjuk a vajat, és előmelegített tányérra rendezzük a csirkemellfiléket. Leöntjük a forró barnított vajjal, és a birsalma kompóttal körítjük.

Birsalma kompót

  1. A birsalmáról egy friss szivacs recés felével ledörzsöljük a szöszt. Alaposan megmossuk. Négy részbe vágjuk, a magokat kikaparjuk, ráfacsarunk 1 citrom levet.
  2. Áttesszük egy lábasba, annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje, hozzáadjuk a cukrot, a citromkarikát héjastól és a szegfűszeget. Roppanósra főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

Barátnőmtől kaptam a birsalmát, szerettem volna kipróbálni sajtnak, de mégsem mertem belevágni... Kompótot készítettem helyette, ebben már van gyakorlatom, és nem kell bele olyan sok cukor, mint a birsalmasajtba. Szeretem a főtt húsokhoz a kompótot, és hogy ne kelljen hosszasan főzögetni, csirkemellfilét pároltam hozzá fűszeres lében. Facit: Férjem inkább egy kis falusi disznótoros mellett döntött, amit már előre sejtettem... :)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...