Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szicíliai édesköményes citrussaláta

Szicíliai édesköményes citrussaláta
Szicíliai édesköményes citrussaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen nem sütöttünk-főztünk már, de most igyekszem mindenkit kárpótolni a legfinomabb citrussalátával, amit valaha ettem. Pillanatok alatt elkészül, és az édeskömény ánizsos ízének köszönhetően, kivételes ízvilága van.

hozzávalók / 2 adag

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felszeletelt édesköményt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a pirított fenyőmagot, mazsolát, apróra vágott narancsot, mandaringerezdeket.
  2. Majd elkészítjük az öntetet. A narancsléhez hozzáadjuk a citromlevet, mandarinlevet, sót, borsot, olajat és almaborecetet, majd habverővel – akár gépivel – addig verjük, amíg olyan állagú nem lesz, mint a majonéz. Ekkor az öntetet az édesköményre öntjük, és jól összekeverjük. Kis ideig, kb. 10 percig állni hagyjuk.
  3. Ez idő alatt a narancs és a citrom héját vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk kakukkfűvel és összekeverjük.
  4. Tálaláskor a salátára öntünk az öntetéből, majd megszórjuk a kakukkfüves narancs-és citromhéjjal. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 247
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
konyha: olasz
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citrussaláta, gyümölcssaláta, fenyőmagos citrussaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

236
édeskömény 1 közepes db
narancs 0.5 db
mandarin 1 db
fenyőmag 1 ek
mazsola 2 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
kakukkfű 1 csipet
narancslé 1 fél narancsból nyert
citromlé 1 ek
mandarin 1.5 db
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi
olívaolaj 1.5 ek
fehérborecet 1 teáskanál