r
Nosalty Logó

Epres saláta halloumi sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Epres saláta halloumi sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 381 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1519 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 215 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 381 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1519 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret fél centis szeletekre vágjuk és egy tálban meglocsoljuk 1 tkanál balzsamecettel, a citromlével és pár csepp olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A sajtot 8 vékony szeletre vágjuk és mindegyikre teszünk egy-egy bazsalikomlevelet.
  3. Serpenyőben pár csepp olívaolajat hevítünk és beletesszük a sajtszeleteket bazsalikomosfelükkel lefelé. Picit megnyomjuk őket, így a bazsalikomlevél szépen belesül a sajtba. Oldalanként 1-1 percig sütjük.
  4. A salátát felszeleteljük és összekeverjük az eperrel. Beleszórjuk a mentaleveleket és megöntözzük 1 tkanál balzsamecettel és pár csepp olívaolajjal.
  5. 4 tányérraelosztjuk az epres salátát, majd körérendezzük a baconszeleteket és az aranybarnára sült bazsalikomos sajtot.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6694
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pár hónappal ezelőtt láttam Jamie Oliver Vidéki konyhájában az epres részt. Alig vártam, hogy beinduljon az eperszezon és nekiállhassak kipróbálni receptjeit. Kíváncsi voltam, milyen ez a fincsi gyümölcs salátában, mivel itthon az epret főleg desszertekhez használjuk. A halloumi sajtot is sikerült beszereznem és tényleg szuper könnyen süthető, nem folyik szét, gyönyörű aranybarna színű lesz szempillantás alatt. Az összhatás pedig tökéletes! Megérte kivárni ezt a pár hónapot!!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?