r
Nosalty Logó

Szezámmagos tofu chilis pak-choyal

Dacota
Szezámmagos tofu chilis pak-choyal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A szezámmagos tofuhoz

A chilis pak choyhoz

413
Kalória
26.7g
Fehérje
13g
Szénhidrát
32g
Zsír
355.4g
Víz
-
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szezámmagos tofuhoz

A chilis pak choyhoz

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szezámmagos tofuhoz

A chilis pak choyhoz

Összesen 829 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szezámmagos tofuhoz

A chilis pak choyhoz

Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2211.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    355.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7078 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4423.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    2344 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    710.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    14157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 829 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1511 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

A szezámmagos tofuhoz

  1. A tofut ujjnyi vastag darabokra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, és kb 10 perc alatt, néha megforgatva aranybarnára sütjük.
  3. Ha ez megvan, hozzáadjuk a két kanál szezámmagot, ráöntjük a szójaszószt, még egy percig hagyjuk a tűzön, majd elzárjuk alatta a gázt.
  4. Melegen tartjuk.

A chilis pak choyhoz

  1. Közben egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, a lereszelt fokhagymát és a lereszelt gyömbért. Kb egy percig sütjük.
  3. Hozzáadjuk a félbevágott pak choit, hozzáadunk kb. 2 cl vizet, és addig gőzöljük, amíg a zöldség roppanós lesz (kb. 7-8 perc).
  4. Levesszük a fedőt, és még 2 percig főzzük, amíg a víz elpárolog. Azonnal tálaljuk tofustul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 12 p

A leggyorsabb ázsiai jellegű kaja, amit valaha csináltam - de biztos nem vagyok még elég járatos a témában. Tofu kútfőből, pak-choy recept megint csak Martha Stewart vega szakácskönyvéből. Nem tehetek róla, ebben a könyvben minden recept gyors és működőképes. :)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek