r
Nosalty Logó

Szezámmagos padlizsán tahinis fetakrémmel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Szezámmagos padlizsán tahinis fetakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1601 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2977.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5955 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1773 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    2391 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1601 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, hosszában félbevágjuk, majd a felekből 4-5 gerezdre szeleteljük.
  2. A szezámmagot egy lapos tányérra öntjük. A szeleteket meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd megforgatjuk a szezámmagban. A szeleteket ezután sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, majd mehet az előmelegített sütőbe légkeverésen 180 C fokon 40 percre.
  3. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A fetát villával összetörjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük. Könnyebb dolgunk van, ha botmixert, turmixot vagy darálógépet használunk hozzá.
  4. Ha a padlizsán elkészült, a fetakrémre rakjuk és újhagymaszeletekkel tálaljuk, kevés olívaolajjal még meglocsoljuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 114
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 15.

Receptkategóriák

Szezámmagos padlizsán tahinis fetakrémmel
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!