r
Nosalty Logó

Gluténmentes túrós meggytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes túrós meggytorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótatekercs elkészítése

Meggy elkészítése

Túrókrém elkészítése

Összesen 427 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótatekercs elkészítése

Meggy elkészítése

Túrókrém elkészítése

Összesen 5124 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótatekercs elkészítése

Meggy elkészítése

Túrókrém elkészítése

Összesen 185 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 427 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    319.2 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4890.5 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1462.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4271 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1940 micro
Összesen 5124 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

Piskótatekercs elkészítése

Meggy elkészítése

Túrókrém elkészítése

Elkészítés

Piskótatekercs elkészítése

  1. Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük a robotgéppel, beleöntjük az olajat, rumot, majd fakanállal belekeverjük a lisztet is.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe (29 × 40 cm) simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, egy konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla, és még melegen megkenjük meggylekvárral, feltekerjük, és félretesszük hűlni.
  3. 60-70 dkg meggyet kis cukorral, citromhéjjal, őrölt fahéjjal 1,5 dl vízben felteszünk főni. 2 ek étkezési keményítőt elkeverünk fél dl hideg vízben, ezt a meggyhez öntjük, besűrítjük. Ezt is félretesszük hűlni.
  4. A mascarponét, túrót, tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverjük, utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kis lábosban 4 ek vízben feloldjuk, óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverünk kanalanként 5 evőkanálnyit a túrókrémből.A többit a krémhez adjuk, gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével.
  5. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk egy sütőpapírkoronggal (ezzel könnyen ki lehet csúsztatni majd a tálra a kész tortát), a piskótatekercsből 1 cm-es szeleteket vágunk, ezekkel kirakjuk a forma oldalát és alját.A krém felét beleöntjük, erre a meggy fele ide-oda csurgatva, majd a krém másik fele, tetejére pedig a maradék meggy.
  6. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a karima levétele után ügyesen tálra csúsztatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 29x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3630
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tortát egy barátnőmnek készítettem, aki sajnos gluténérzékeny.

Hozzávalók

Piskótatekercs elkészítése

Meggy elkészítése

Túrókrém elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek