Nosalty Logó

Szénhidrátcsökkentett kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anyucika26
Szénhidrátcsökkentett kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 973 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1943 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 973 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    2796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1943 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a száraz alapanyagokkal, a só kivételével.
  2. Kimérjük a folyadékokat és a kenyérsütőgépbe/keverőtálba öntjük.
  3. Beletesszük a lisztet és elindítjuk a gépet, vagy kézi mixerrel elkezdjük összedolgozni. Mikor kissé összekeverte a tésztát, beletesszük a sót.
  4. Gépben 20 percig dagasztjuk, kézzel valamivel kevesebb ideig, kb. 10 perc.
  5. Kelesztőtálba tesszük és hagyjuk kelni.
  6. 20 perc után kissé átgyúrjuk, majd visszatesszük a kelesztőtálba és megvárjuk, míg duplájára kel. Összesen kb 45-55 perc.
  7. Kiborítjuk lisztezett felüretre, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a levegőt, ezután veknit formázunk belőle.
  8. Sütőpaírral bélelt nagy méretű jénaiba, vagy kacsasütő tálba tesszük, és leborítva ismét hagyjuk, hogy a duplájára keljen (kb 40 perc).
  9. Ha megkelt, bevágjuk a tetejét, meleg vízzel bespircceljük a kenyeret is és a jénai/kacsasütő tetejét is, majd a tetejét rátesszük és előmelegített sütőben sütjük.
  10. 45-50 perc után levesszük a tetejét, de előtte egy tepsibe vizet teszünk a sütő aljába.
  11. Pirosodásig sütjük.
  12. Ha kész, rácsra tesszük hűlni és hideg vízzel lespricceljük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 34719
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Ajánló

Fogyokúrázóknak, egészségesen étkezőknek és cukorbetegeknek egyaránt ajánlom a fehér kenyér helyett. Nagyon finom! Fagyasztóba is eltehető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

anyucika26 10 recept

Egy ideje egészséges életmódra váltottam, és persze fogyni is szeretnék. Sok-sok kísérletezés után megtaláltam a tökéletes kenyérreceptet a fehérkenyér helyett. Csak ezt fogyasztom! Nincs fura mellékíz, puha, levegős belső! Egyszerűen tökéletes! Mindenkinek nagyon ízlett a családban.

Hozzászólások

Hamcsa

Nagyon jól néz ki! Tudnál ch mennyiséget adni 100g-ra? El?re is köszönöm.

anyucika26

Kedves szfrancy! Ha jól számoltam 100g kenyér szénhidrát tartalma 31,5g. De leírom külön-külön a ch tartalmakat, és ki tudod számolni. Diabestar liszt= 43gr ch/100gr Kilófaló liszt=55gr ch/100gr, Natúr joghurt= 5gr ch/100gr Rama süt?margarin 0,1gr ch/100gr (ez annyira jelentéktelen hogy nem is számoltam.) De nagyon finom ez a kenyér simán diabestar kenyérlisztb?l, akkor a kenyér szénhidrát tartalma joghurtos változatban=27,75 gr. A sima vízzel készült változatnál 26,5gr. Kb 800-850gr-os lesz a kenyér. Üdv:Nóra

Hamcsa

Köszönöm a segítséget!

Törölt felhasználó

kEDVES "ANYUCIKA"! Eddigi összes receptedet elmentettem,hétvégén meg is sütöm ?ket,majd írok! Pusza:Erika

anyucika26

Köszönöm szépen! Sok sikert hozzá! Remélem neked is ízleni fog! Várom a beszámolód! Szép napot! Üdv: Nóra

csutkamano

Gratulálok. Ez a kép olyan jól sikerült, mintha pékségben sütött kenyérr?l készült volna. Minden elismerésem a kenyér készít?jének.

anyucika26

Köszönöm szépen! :)

Sweetie Pie

szia nora! ha kenyersuto gepben sutnem, mi tanacsolsz? program szempontjabol pl.? kilofalo lisztbol keszitenem "tisztan", es olvastam valahol, hogy igy kulon rostkevereket kell adagolni. mivel az egy igen draga dolog (kis dobozka kb. 2000 huf) kihagynam, szerinted helyttesitheto buzakorpaval vagy orolt zabpehellyel? elnezest, hogy letamadlak keresztkerdesekkel, de megorultem, hogy talaltam valakit, aki a nosalty sut ebbol a lisztbol :-)

anyucika26

Kedves Ildikó! Nem igazán értem a kérdésed, milyen rostkeveréket, és minek? A kf liszt is egy ch csökkentett liszt, és pont azt tartalmazza amit pluszba leírtál. Minek tennél még bele? A búzakorpának meg magas a ch tartalma azzal csak rontasz a ch mennyiségen. Ha még alacsonyabb ch tartalmú kenyeret szeretnél, akkor a recept leírása szerint készítsd, mert önmagában a kf liszt magasabb ch tartalmú mint pl a diabestar. A hozzászólások között megtalálod a pontos ch tartalmat.Én is készítettem már csak kf lisztb?l kenyeret, amit javaslok hozzátenni az a búzasikér. Attól leveg?sebb lesz a kenyér. Én a gépben a normál programot használom ehhez a kenyérhez is. Vagy azt ami kb 3 órás. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

Szerintem teljesen felesleges a kilófaló lisztet hozzáadni, a Diabestar nagyon jó liszt! De ha esetleg javít a kenyered állagán /amit nem hiszek/, akkor bocsi :) Nagyon szép a kenyered, biztos kipróbálom a recepted! Én a Diabestar termékekb?l most a teljes ki?rlés?, magvas lisztkeverékb?l sütöm (Diabestar Géniusz) :) érdemes kipróbálni! www.kenyersutes.hu

anyucika26

Kedves Kriszti! Azért keverem mert nekem úgy jobban ízlett! :) A géniusz nekem nem ízlik az ánizs ízt nem szeretem benne. Üdv

márti1218

Szia! Kezd? vagyok ebben a dologban,lehet hogy furcsa,de nem tudom hol vásároljátok ezeket a liszteket.Bio boltban? Elnézést a buta kérdésért. Márti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek