Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Partybrot (Focikenyér)

Partybrot (Focikenyér)
Partybrot (Focikenyér)
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy nagyon kedves lánytól kaptam, aki Írországban él. Még egyszer köszönöm!:)
A Partybrot egy német recept. Eredetileg többféle magvas, de én most kifejezetten Foci alakú kenyeret gondoltam belőle. Különböző fogadásokra, bulikra készítik, ahol a vendégek letörhetnek belőle egy-egy magvas golyót.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót és a puha vajat a robotgép dagasztókarjával elkeverem.
  2. Külön mérőpohárba kimérem a langyos vizet, hozzáadom a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt.
  3. Hozzákeverem a tojást és a tejport.
  4. Végül a lisztes keverékhez adom. Géppel kb. 5 perc alatt sima, nem tapados, rugalmas tésztává dagasztom.
  5. A tésztát letakarva, meleg helyen 45 percet kelesztem.
  6. Átgyúrom. 16 egyenlő részre vágom úgy, hogy addig felezem a tésztadarabokat (mintha osztódna), amíg 16 egyenlő részt kapok.
  7. Lisztezetlen pulton mindegyikből szabályos, sima felületű golyót formázok. Akkor jó, ha csak az alján látszik egy kicsit a csavarodás nyoma.
  8. Konyharuhával letakarva 10 percig pihentetem. Előkészítem kis tálakba a mákot és a szezámmagot.
  9. Utána egy 23 cm átmérőjű csatos tortaformát vékonyan kivajazok, lisztezek.
  10. Villával felverek egy tojást és megkenem a golyók tetejét.
  11. 6 db golyónak a tetejét mákba, a többinek a tetejét szezámmagba mártom.
  12. A képen látható minta szerint, kerek tortaformába rendezem. Középre egy kerül, aztán 5, majd 10 db a külső körbe.
  13. Letakarva 45 percig kelesztem.
  14. Előmelegített, a hagyományos sütőben 210 fokon, légkeverésesen 190 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöm a kenyeret.
  15. A formában 5 percig állni hagyom, majd nagyon óvatosan rácsra csúsztatom. (Az elkészítés 2,5-3 óra hosszat vesz igénybe.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 758
elküldve: 0
receptkönyvben: 306
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

party kenyér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

asztaloszsu
asztaloszsu / asztaloszsu Wed, 2012-06-20 15:48

Szia!
Nagyon tetszik a recepted, alig várom, hogy legyen időm megsütni. Az lenne a kérdésem, hogy a hozzávalóknál miért írja, hogy "2,10 dl víz" ? Ez két deci plusz egy kicsit akar jelenteni?

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Wed, 2012-06-20 19:28

Szia! Azért a furcsaság, mert a receptet pusztán grammokban kaptam, ellenben én nem akartam ugyanúgy feltenni, mert a vízet grammban megadva még furcsább lett volna!;) Jó sütögetést!

Gabriela Gehöft
Gabriela Gehöft Fri, 2012-06-22 07:44

Szia! Nem ízetlen kicsit ez a kenyérke? mert a tésztájában semmi különös nincs, a tetején a mák meg a szezám nem tudom mennyit dob rajta. És a szezám nem pirul meg túlságosan fél óra alatt? Mivel tudnám ízesíteni esetleg, valamilyen fűszerkeverékkel?

Az én kérdésemre miért nem kapok választ ? ? ?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-01 23:09

Nagyon köszönöm a gyors választ! Nagyjából így gondoltam én is. Most "gurítottam" be a sütőbe a labdát, alig várom, hogy kész legyen! :o)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-01 21:37

Szia! Nagyon tetszik a "kenyérkéd"! Csak egy kérdésem lenne: a tésztába való 1 db. tojást és a tejport mikor teszed bele? Köszi a választ!

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Thu, 2010-04-01 22:52

Szia! Jogos a két pont!;)
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, pontosítottam a leírást!
Szintia

379
finomliszt 50 dkg
10 g
vaj 60 g
cukor 15 g
víz 2.1 dl
tejpor 10 g
tojás 1 db
friss élesztő 20 g
tojás 1 db
szezámmag 6 dkg
mák 3 dkg