r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Katrin konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katrin
Székelykáposzta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1934 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.2 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13165.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2425 mg
  • Nátrium
    9672 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1752.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 2401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron megdinszteljük az apró kockákra összevágott vöröshagymát. Félrehúzzuk, beleszórjuk az apró kockákra összevágott sertéshúst, megsózzuk, s beleszórjuk a borsot és a köménymagot és a pirospaprikát is.
  2. Jól megkeverjük, s visszarakjuk a gázra, majd 5 percnyi kevergetés után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Ha forr, akkor lerakjuk takarékra a gázt, s fedő alatt kb. 40 percig főzzük, néha megkevergetjük.
  4. Ha letelt a 40 perc, akkor a savanyú káposztát, amit előtte lecsepegtettünk egy tálba (mert erre még lehet, hogy szükségünk lesz, ha nem elég savanyú az elkészült káposztánk), rászórjuk a pörköltre, összekeverjük, s felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
  5. Kb. 1 órát főzzük, először nagy lángon, ha felforr, akkor lerakjuk takarékra, s fedő alatt főzzük tovább, de néha megkevergetjük. Félidőben megkóstoljuk, ha nem elég savanyú, akkor a félretett savanyú léből öntünk bele, vagy ha szükséges, akkor megsózzuk.
  6. Ha letelt az 1 óra, s megpuhult a hús és a káposzta is, akkor elkészítjük a rántást. Ha színesedik a rántás, akkor félrehúzzuk, s kicsit felöntjük vízzel, jól elkeverjük, s a káposztához keverjük, majd még kb. 10 percig kevergetjük, s el is készült a székelykáposztánk.
  7. De ha még nem túl puha a hús vagy a káposzta, akkor még főzzük 10-20 percig, s utána rakjuk bele a rántást.
  • Elkészítettem: 65 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4223
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi amikor tányérba szedjük a székelykáposztát, nagyon sok tejfölt rakunk rá, mert mi így szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek