r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Katrin konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katrin
Székelykáposzta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1934 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.2 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13165.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2425 mg
  • Nátrium
    9672 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1752.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 2401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron megdinszteljük az apró kockákra összevágott vöröshagymát. Félrehúzzuk, beleszórjuk az apró kockákra összevágott sertéshúst, megsózzuk, s beleszórjuk a borsot és a köménymagot és a pirospaprikát is.
  2. Jól megkeverjük, s visszarakjuk a gázra, majd 5 percnyi kevergetés után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Ha forr, akkor lerakjuk takarékra a gázt, s fedő alatt kb. 40 percig főzzük, néha megkevergetjük.
  4. Ha letelt a 40 perc, akkor a savanyú káposztát, amit előtte lecsepegtettünk egy tálba (mert erre még lehet, hogy szükségünk lesz, ha nem elég savanyú az elkészült káposztánk), rászórjuk a pörköltre, összekeverjük, s felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
  5. Kb. 1 órát főzzük, először nagy lángon, ha felforr, akkor lerakjuk takarékra, s fedő alatt főzzük tovább, de néha megkevergetjük. Félidőben megkóstoljuk, ha nem elég savanyú, akkor a félretett savanyú léből öntünk bele, vagy ha szükséges, akkor megsózzuk.
  6. Ha letelt az 1 óra, s megpuhult a hús és a káposzta is, akkor elkészítjük a rántást. Ha színesedik a rántás, akkor félrehúzzuk, s kicsit felöntjük vízzel, jól elkeverjük, s a káposztához keverjük, majd még kb. 10 percig kevergetjük, s el is készült a székelykáposztánk.
  7. De ha még nem túl puha a hús vagy a káposzta, akkor még főzzük 10-20 percig, s utána rakjuk bele a rántást.
  • Elkészítettem: 65 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 4509
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi amikor tányérba szedjük a székelykáposztát, nagyon sok tejfölt rakunk rá, mert mi így szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...