Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lucskos káposzta 6. - tejszínes

Lucskos káposzta 6. - tejszínes
Lucskos káposzta 6. - tejszínes
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egyik kedvenc étele volt ez az egytálétel. Ő nem tejszínnel készítette, csak tejföllel és tejjel. Én már modernizáltam kissé!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A borsikafüvet, mivel főzéskor keseredik, csak a legvégén adjuk hozzá. A tejszín selymessé teszi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon fehéredésig sütjük a darabokra vágott húst.
  2. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és megfonnyasztjuk.
  3. Sózzuk, a fűszerekkel meghintjük, kivéve a borsikafűt.
  4. Kevés vizet aláöntve, a húst félpuhára pároljuk.
  5. Közben apróra vagdaljuk a káposztát, majd hozzátesszük a húshoz.
  6. A fokhagymát apróra vagdossuk, és ezt is belekeverjük.
  7. Felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt puhára főzzük.
  8. A tejszínhez adjuk a lisztet, csomómentesre keverjük.
  9. Ezzel sűrítjük be az ételt. Felforraljuk, és a borsikafűvel meghintjük.
  10. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 287
elküldve: 3
receptkönyvben: 92
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
694 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás-tejszínes hús, tejszínes székelykáposzta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ejika
Ejika Tue, 2013-01-29 08:53

Tegnap este megfőztem. Nagyon fincsi, ma ez az ebéd :D

348
sertéscomb 40 dkg
káposzta 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
disznózsír 2 ek
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
köménymag 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
víz 2 l