Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szecsuáni csirke 2.

Szecsuáni csirke 2.
Szecsuáni csirke 2.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnémtól kaptam egy kínai receptgyűjteményt, amelyben a gyors éttermekben található kínai ételek receptjeit gyűjtötték össze. Nagyon ízletes lett, a zöldségek finom roppanósak maradtak, a hús pedig isteni puha. Csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajat teszünk egy magas falú serpenyőbe vagy wokba.
  2. Ha felforrósodott az olaj, beledobjuk a kockára vágott csirkemellet. Hagyjuk kifehéredni, majd tányérra szedjük.
  3. Ezután mehet a serpenyőbe a felcsíkozott hagyma. Ha üveges, tegyük rá a gyömbért ízlés szerint (én kb 2 tk-nyit tettem bele) és a felaprított fokhagymát.
  4. Ha ezek kissé összesültek, rádobjuk a vékony csíkokra vágott káposztát és sárgarépát. Összeforgatjuk, és hagyjuk sülni őket kb. 10 percig. Sűrűn átkeverjük.
  5. Ha összeesett kissé a káposzta, tegyük rá vissza a húst, és fűszerezzük (ecet, szójaszósz, bors, chili, esetleg kevés cukor).
  6. Végül hozzáadjuk a konzerv borsót. Fedővel letakarva 10 percig főzzük, rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 478
elküldve: 6
receptkönyvben: 295
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szecsuáni csirke kínai módra, zöldséges csirkemell kínai módra

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

éheske
éheske Tue, 2011-09-20 12:26

A családomnak igen, de nekem nem annyira. Szeretnék valami szaftosabb változatot keresni.

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-09-19 20:55

Kedves Éheske, emlékeim szerint ez az étel nem volt annyira szaftos, mint a gyorséttermi változatok. Mivel wokban sülnek a hozzávalók, és csak épp hogy átforgatjuk, pirítjuk őket,nem eresztenek sok levet. Szóval,mindent jól csináltál. És legalább ízlett valamennyire? Szép estét, Zsuzsa

éheske
éheske Mon, 2011-09-19 12:00

Én is elkészítettem a receptet, friss gyömbérrel, de száraz lett, nem olyan dús-szaftos, mint a kínaiaknál. Mit ronthattam el?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-09 08:32

Ne haragudj, de ez meg sem közelíti a legrosszabb kínait sem, pont a lényege veszik el a kínai konyhának. Gyömbérpor, konzervborsó... brrrr! Valamint tessék legalább kicsit megsütni azt a csirkét, nem csak fehéredésig.

Hogy ne csak bírálat legyen, a gyömbér kicsit macerás, de én így csinálom: veszek friss gyömbért és valami nyugodtabb percekben meghámozom, majd aprítóban apránként megdarálom. Alufóliába csomagolok 2-3 nagyobb csipetet, bezárom és az alugolyókat egy zacskóban, a mélyhűtőben tárolom. Egy bögre forróvízben gyorsan felolvad, amikor friss gyömbér kell.

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-10 09:08

Kedves Chef Guevara, nekem ízlett az étel és a családnak is. A gyömbért friss változatban még valóban nem próbáltam, de úgy teszek, ahogy mondtad és ki fogom próbálni. Egyébként nagyon ritkán készítek keleti ételeket, és azért próbálom őket kicsit a magyar gyomor számára barátivá tenni. Köszönöm az építőjellegű kritikát! Zsuzsa

432
csirkemell filé 40 dkg
káposzta 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
gyömbérpor 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
sárgarépa 1 db
zöldborsó 5 dkg
ecet 1 tk