Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-mézes kínai csirkecomb kurkumás zöldségkörettel

Édes-mézes kínai csirkecomb kurkumás zöldségkörettel
Édes-mézes kínai csirkecomb kurkumás zöldségkörettel
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hús a fiam rendelése, a kínai íz a lányomé, a párom burgonyát kért, én meg a zöldségesnél megláttam a szép, friss karfiolt. Hát így adtam össze, amit most itt tálaltam. Az íze, bár kínais, de ez most kifejezetten az édesebb ízek világa, a curryben minden fűszer - például a csillagánizs, fahéj - erre mutat.
Egy kissé furcsa volt így, ilyen édeskés ízekkel enni a húst, de igazán pikánssá tette, a kurkumától szép sárga a karfiol és ízletes, szóval, ez is elfogyott. Jó az üres tányérokkal találkozni a végén.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A szószhoz

A burgonyaköret

A zöldségkörethez

ajánlat

Másfajta húsból is készíthetjük, de a csirke a kedvenc, és gyorsan el is készül.
Ha valaki úgy gondolja, más körettel készítse el, ez csak úgy összejött, mert mindenki kívánsága valami úton-módon teljesült. Aki nem ért vele egyet, természetesen változtasson rajta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyakörethez a burgonyákat héjával, sós vízben feltesszük főni egy fazékba. Közben villával megszúrjuk, ha beleszalad, megfőtt. Lekapcsoljuk.
  2. Egy tálban elkészítjük a fűszerpácot, amelybe a mosott, leszárított húsokat forgatjuk, majd beletesszük a sütőzacskóba, és lezárjuk a tetején.
  3. 5-6 lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és előmelegített sütőben, tepsiben sütjük-pároljuk.
  4. A zöldségkörethez egy lábasba beletesszük a tisztított, rózsáira szedett karfiolt, a fagyasztott zöldborsót, a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. Feltesszük főni közepes lángon 15-20 percig. Kóstolás után, ha érezzük, hogy megpuhult, lekapcsoljuk, és leszűrjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 931
elküldve: 5
receptkönyvben: 234
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

édes kínai csirke főtt burgonyával és kurkumás karfiollal, mézes kínai csirke zöldségkörettel, kínai csirkecomb édes szószban főtt burgonyával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-11-17 09:51

Az édesség kérdése, hogy ehhez fél-esetleg kettő kávéskanállal tesz bele valaki, a kínai ötfűszerből.Én kettővel tettem, aki nem igazán akarja annyira, elég csak a fél.Abban vannak az édesebb fűszerek.A colombo curry-ben pld. lepkeszegmag is van.Minden esetre, érdemes próbát tenni.Én az Ázsia Bt.-ből kaptam, a pesti barátnőm hozta ezeket a kínai fűszereket.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-11-17 09:47

Elnézést Mindenkitől! A fél kávéskanálnyi kínai ötfűszerkeveréket kihagytam a receptből.Azt most pótolom, ha nem késő. :-) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-11-05 21:51

Kedves Gabi!Köszi szépen a kedves szavakat.Először leültem, és a sok fűszerről való okosítókat olvastam.Azt tudtam, hogy kínai lesz, de már nem csak a megszokott ízeket szerettem volna használni.Nagyon ülve maradtam, igen.Ugyanis a colombo curry, kifejezetten fahéjas, meg csillagánizsos, meg stb.,....plusz amit még én belerakok, hát igen.De, végül is tényleg a kísérlet eredménye, fenomenális volt.Szerintem, és a család szerint is.:o) Az az eredménytelen alkotás, mert bizony olyan is van, nem rakom fel,csak stikában megesszük.Újra készítem, és akkor már jó, akkor teszem fel. :o) Próbáld ki,finom. :o) Éva-Anyóca

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2010-11-05 15:24

Szia Éva-Anyóca! Én eddig csak egyszer ettem édeskés ízvilágú húst, lakkozott csirke volt a neve, de abban ketchup volt. Szívesen megkóstolnám a te receptedet is, érdekes lehet ez a sok fűszer együtt.
Tetszik, h. kísérletezel, és mindig jó eredménnyel. :-) Szép napot: Gabi

987
csirke felsőcomb 16 db
paradicsomszósz 4 ek
mézkaramell 4 ek
szójaszósz 4 ek
szójaszósz 4 ek
ételízesítő 5.5 ek
citrombors 1 kávéskanál
négyszínű bors 1 kk
kínai ötfűszer-keverék 2 kávéskanál
curry por 2 kk
burgonya 2.5 kg
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
kurkuma 1.5 tk
karfiol 1 kis fej
zöldborsó 40 dkg