r
Nosalty Logó

Vörösborban párolt vaddisznócomb

Marcsisef
Vörösborban párolt vaddisznócomb
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

682
Kalória
56.4g
Fehérje
23.4g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
359.1g
Víz
23.8g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2723 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    359.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1211 micro
  • β-karotin
    2991 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 682 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    225.7 g

Zsír

  • Összesen
    135 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    1730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1436.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4844 micro
  • β-karotin
    11962 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 2723 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A vaddisznócombot megtisztítjuk, leöblítjük, sóval bedörzsöljük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A combot tepsibe tesszük, zsírral öntözgetve sütőben félig puhára sütjük, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. Egy magasabb falú edényben átszűrjük a zsírt. A leszűrt zsírban az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldségeket üvegesre pirítjuk, liszttel megszórjuk, többször megkeverjük.
  5. Ezután borssal, babérlevéllel fűszerezzük, paradicsomot, fokhagymát adunk hozzá, vörösborral leöntjük, felforraljuk.
  6. Beletesszük a húst, felöntjük húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük.
  7. Ha a hús megfőtt kivesszük, és felszeleteljük, tálaláskor mártásával leöntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 150 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Tolnai Kálmán 1983-ban kiadott  "Vadhús és halételek" című könyvében találtam ezt a receptet. Elkészítettem, megosztom Veletek.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek