r
Nosalty Logó

Vörösborban párolt vaddisznócomb

Marcsisef
Vörösborban párolt vaddisznócomb
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

682
Kalória
56.4g
Fehérje
23.4g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
359.1g
Víz
23.8g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2723 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    359.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1211 micro
  • β-karotin
    2991 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 682 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    225.7 g

Zsír

  • Összesen
    135 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    1730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1436.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4844 micro
  • β-karotin
    11962 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 2723 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A vaddisznócombot megtisztítjuk, leöblítjük, sóval bedörzsöljük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A combot tepsibe tesszük, zsírral öntözgetve sütőben félig puhára sütjük, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. Egy magasabb falú edényben átszűrjük a zsírt. A leszűrt zsírban az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldségeket üvegesre pirítjuk, liszttel megszórjuk, többször megkeverjük.
  5. Ezután borssal, babérlevéllel fűszerezzük, paradicsomot, fokhagymát adunk hozzá, vörösborral leöntjük, felforraljuk.
  6. Beletesszük a húst, felöntjük húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük.
  7. Ha a hús megfőtt kivesszük, és felszeleteljük, tálaláskor mártásával leöntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 150 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Tolnai Kálmán 1983-ban kiadott  "Vadhús és halételek" című könyvében találtam ezt a receptet. Elkészítettem, megosztom Veletek.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...