r
Nosalty Logó

Szalonnás zöldbabmártás

hami
Szalonnás zöldbabmártás
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A mártáshoz

A körethez

954
Kalória
24.7g
Fehérje
96.6g
Szénhidrát
51g
Zsír
546.1g
Víz
66g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mártáshoz

A körethez

Összesen 954 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mártáshoz

A körethez

Összesen 1908 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mártáshoz

A körethez

Összesen 120 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2052.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    1478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    546.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 954 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4105.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    2956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1092.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1423 micro
Összesen 1908 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

A mártáshoz

  1. A mártás:
  2. 3 ek olajon pároljuk puhára a zöldbabot 0,5 tk sóval. Öntsünk hozzá 0,5 dl vizet is, hogy ne égjen le.
  3. Mixerben keverjük csomómentesre az 1 dl tejet, 1,5 dl vizet, a lisztet és pirospaprikát. Amikor megpuhult a zöldbab, öntsük rá a keveréket. Forraljuk össze, majd adjuk hozzá a majorannát, egy csipetnyi ételízesítőt és egy késhegynyi borsot.
  4. A köret:
  5. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk, amikor már majdnem kész, akkor hozzákeverjük a félkarikákra vágott vöröshagymát. Néhány keverés után kész.
  6. A rizst kevés olajon pirítjuk néhány percig. Ezután ráöntünk dupla mennyiségű vizet. Amikor felforrt, hozzáadjuk az ételízesítőt. Sűrűn kevergetjük, amikor felszívta a vizet, fedőt teszünk rá, és a gázt elkapcsoljuk, kb. 10-15 percig fedő alatt hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 20 p

Valami kreatívat szerettem volna készíteni. Az egyik kedvenc alapanyagom a zöldbab, így ezzel próbáltam okoskodni :) Két főre bőségesen elegendőek a mennyiségek.

További receptek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Krémes zöldspárgapesztó

Ez a recept egyetlen csokor zöldspárgával kezdődik, amit blansírozunk, majd összekeverünk olyan klasszikus pesztó alapanyagokkal, mint a fokhagyma, a parmezán, mandula és az olívaolaj. Az ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek