Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukros-ecetes kaporszósz

Cukros-ecetes kaporszósz
Cukros-ecetes kaporszósz
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik este a Szezámos cukkinikorongok rántva receptemhez készült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült és bundás húsokhoz is kiváló, sőt töltött cukkinihez is kínálható.

Mindenki a saját szája íze szerint fűszerezheti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal pár perc alatt megpirítjuk.
  2. A tejjel felöntve, csomómentesre kavarjuk.
  3. A megmosott kaprot apróra vágjuk, és a tejes masszába dobjuk, addig főzzük, amíg sűrű szószt nem kapunk.
  4. Cukorral, sóval és ecettel ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 567
elküldve: 4
receptkönyvben: 97
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapros mártás, sós szósz, kapormártás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

holzeri
holzeri Wed, 2012-07-04 14:14

Isteni finom ez a mártás. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.

207
finomliszt 2 csapott ek
margarin 5 dkg
tej 0.5 l
kapor 1 csokor
1 csipet
cukor 2 teáskanál
ecet 1 kk