Nosalty Logó

Csípős szalámis pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csípős szalámis pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1169 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4675 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 258 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3052.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    1766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1169 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.6 g

Zsír

  • Összesen
    222.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12210 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    2185 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    7064 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    830.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 4675 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3176 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kézmeleg cukros vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd futtassuk fel.
  2. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba. Sózzuk meg. A liszt közepébe lyukat készítünk, majd a megkelt élesztőt öntsük bele.
  3. Gyúrjuk meg a tésztát. 10 percig kell dagasztani, hogy tökéletes legyen. A tökéletes tészta nedves, de nem tapad a kezünkre.
  4. Egy nagy tálat kenjünk ki olívaolajjal, helyezzük belke a tésztagolyót, majd a tetejét is kenjük meg olívaolajjal. Kelesszük langyos helyen.
  5. Amikor megkelt, kiborítjuk a tál tartalmát egy lisztezett nyújtódeszkára. Nyomkodjuk ki belőle a levegőt. Gyúrjuk át, majd formázzuk kis gombóccá, melyen nem látszódhat a gyúrás ráncocskái.
  6. Letakarva kelesszük még negyed óráig.
  7. Tegyük rá a feltétet. Első lépésben kenjük meg bőven a paradicsommal. Erre tegyünk oreganot és locsoljuk meg olívaolajjal.
  8. Fedjük be szalámival, szórjuk meg kukoricával. Helyezzük rá a sajtot.
  9. Normál sütési módon, 10 perc alatt süssük meg! Ne süssük túl!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4108
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Isteni!!! Aki szereti a csípőset, tehet rá még pepperonit is.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek