r
Nosalty Logó

Svéd húsgolyók ahogy nyultanti készíti

nyultanti
Svéd húsgolyók ahogy nyultanti készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

1093
Kalória
26.9g
Fehérje
49.5g
Szénhidrát
88.3g
Zsír
191.2g
Víz
205.1g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
27.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

Összesen 1093 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

Összesen 4369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

Összesen 281 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 1093 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3863.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    1697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.9 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    764.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 4369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. A krumplit meghámozzuk, apróra kockázzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Még melegen krumplinyomóval összetörjük, és vékony rétegben elsimítjuk egy nagy tálon, hogy mielőbb kihűljön.
  2. A húsgolyókhoz a fél vöröshagymát megpucoljuk, finomra reszeljük, a koriandermagot mozsárban porrá törjük, majd az összes hozzávalót, beleértve az áttört főtt krumplit is, kézzel jól összedolgozzuk. Sózzuk-borsozzuk, és 2 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle - kb. 25 db lesz.
  3. A sütéshez az olajat és a vajat összeolvasztjuk egy 30 cm átmérőjű teflonserpenyőben, nagy lángon megforrósítjuk, majd a húsgombócok felét mérsékelt tűzön, néha megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük benne. Ha készen vannak, melegen tartjuk, és elkészítjük a többi húsgolyót is.
  4. A mártáshoz a szójaszószt összekeverjük 2 dl forró vízzel egy tálkában, egy másikban a tejszínt és a lisztet kézi habverővel simára habarjuk. Az eddig használt serpenyőben csak 3 evőkanálnyi zsiradékot hagyunk, nagy lángon megforrósítjuk, aztán hozzáöntjük a szójaszószos vizet, és fakanállal finoman felkapargatjuk a serpenyő aljára sült húspörköket. Most belekerül a liszttel elhabart tejszín is, az egészet megborsozzuk, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt kevergetve sűrű mártást főzünk belőle.
  5. Megöntözzük vele a húsgolyókat, és amikor tálalunk, áfonyalekvárt is adunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Azt hiszem ezt az ételt a legtöbben abból a bizonyos lakberendezési áruházból ismerjük. ;) De ezzel a recepttel nem reménytelen otthon is elkészíteni, nekünk nagyon ízlik.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek