Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svájci sertésborda

Svájci sertésborda
Svájci sertésborda
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én egyrészt a nagymamámtól, másodsorban F. Nagy Angéla szakácskönyvéből kezdtem tanulni a főzést ifjú házas koromban. Ez a sertéssült is abból az alap receptkönyvből származik, és hamar megkedveltem, mert kezdőknek is könnyen elkészíthető, és igen ízletes húsételt lehet így az asztalra varázsolni a húsimádó férjeknek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hagymás tört krumplit készítettem hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagy tepsiben, alul- fölül alufóliában, kevés olajban a szeleteket egymás mellé rakva sütőben 20 percig sütjük.
  3. Közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk, összekeverjük a megreszelt sajttal és az apróra vágott szalonnával.
  4. Hozzákeverjük a mustárt és a lisztet.
  5. A húsokról levesszük a felső fóliát, és minden szeletre halmozunk 1 ek paradicsomos ragut, mindegyik halom tetejére egy darabka vajat teszünk.
  6. Visszatéve a sütőbe még 10-15 percig pirítjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 64 869
elküldve: 28
receptkönyvben: 1 372
elkészítve: 67/86
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-sajtos-szalonnás sertéssült, tepsis karaj sajttal és paradicsommal

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Picuur
Picuur Sat, 2014-09-20 12:58

Kedves Redy!

Szeretném megköszönni, hogy feltöltötted ide ezt a fantasztikus receptet! Én is sikert arattam vele, karajból és csirkemellből is készítettem. Nálam top1 vendégváró vacsora lett. :)
Külön szeretném megköszönni, hogy pontosan leírtad, hogy hogyan hány percig kell sütni, ahelyett, hogy "megsütjük". Így sokkal könnyebb nekiállni és biztosan sikerül.

Köszönöm neked!
Picúr

Hangyabolyos
Hangyabolyos Sat, 2013-09-21 13:18

Megcsináltam. Nagyon finom és egyszerű, biztos többször fogom még elkészíteni.Köszönöm a receptet.

Editanya58
Editanya58 Tue, 2012-08-14 22:26

Szia!
Köszönöm a receptet, hétvégén megcsináltam, nagyon ízletes lett, én köretként mustáros, fokhagymás héjában sült krumplival tálaltam, hatalmas sikere volt!
Üdv. Edit

sonce85
Sonce / sonce85 Tue, 2012-06-05 14:40

Megsütöttem és nagyon megvoltam elégedve vele :-) A férjemtől csak dicsérő szavakat kaptam.

Köszönjük,ezt a nagyon finom és gyors receptet!!!

Teakonyha
Teamami / Teakonyha Fri, 2012-06-01 16:36

F.Nagy Angéla könyvéből én is sok finomat készítettem már. Ezt is olvastam, csak nem csináltam még meg. Na de most..! :)

witch
witch / witch Thu, 2012-04-05 17:47

Ez valami csoda! Nem kell orakig pancsolni a konyhaban, nem kell mosogatni, de egyszerusege ellenere, fantasztikusan finom! Az a keves mustar azt hittem nem oszt nem szoroz benne, dehogynem, de csak nagyon finoman pikanssa teszi! A lanyom csoda, ha megeszik egy szelet hust, ebbol mar vette a masodikat, de az elsot meg le sem nyelte! A kisult leben sutottem par szem krumplit, igy egy tepsiben le lett tudva minden. Koszonet ezert a WOW receptert!!!

Richi78
Richi78 Thu, 2012-03-29 03:14

Nagyon finom és egyben egyszerű elkészíteni!Köszönjük!:)

Redy28
Redy / Redy28 Thu, 2012-03-29 23:02

Nem! Sajnos ismét egy példa a RECEPTlopásra:-((
Még a saját készítésű képemet is odatették...:-(((
KÖSZI, hogy szóltál!
Edit

torpi
torpi Wed, 2012-03-28 12:09

En is elkeszitettem, bar nem vagyok alufolia parti, sok rosszat olvastam rola.Meg kel mondanom nagyon finom lett.Az en ferjem is nem ette hanem falta.Nem szaradt ki mint alltalaban a karaj husok.Mindegy mi a neve az etelnek a lenyeg hogy eheto es izvilagunknak megfelelo legyen.Koszonet erte.Udv.Valeria

veressedi
veressedi Thu, 2012-03-15 22:35

Többször készítettem már el, nekem az egyik kedvencemmé vált! Nagyon jó recept köszönöm, hogy megosztottad velünk.

Naju
Naju Mon, 2012-03-05 18:40

Próbaképp elkészítettem, hogy kipróbáljam vele a párom ízlését :) Azt mondta, többet nem enged ki a konyhából ha ilyeneket készítek :) Isteni recept, nagyon finom!

ozilmesut
ozilmesut Tue, 2010-12-14 19:27

Ez nem a svájci sertésborda receptje. A svájci sertésbordát elősütjük és pecsenyelében készre pároljuk.

bildóka
bildóka Thu, 2010-10-21 21:48

Én már többször elkészítettem, nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Köszönöm a receptet!!!!!!!!!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-08-02 15:57

Redy!Általában, ha új receptet nézek, nem mindig a neve fog meg, ez volt a tieddel is, olyan csodás színe volt, hogy jó volt nézni.Aztán a forma miatt, ahogy néztem a kis képen, talán pizza, gondoltam, az mindig jó, nézzük meg, nagyban a kép még jobban tetszett, és persze ,láttam ,hogy húsos étel és elolvasva még jobban tetszett, hisz a család húst hússal eszik, főleg a kamasz fiam.Ne haragudj, de ezt le kellett írnom, hogy tulajdonképpen mennyire fontos volt, hogy ilyen szép színű ételt készítettél, és már az mennyit jelentett!!!Ki fogom próbálni.Köszi!Éva-Anyóca

Redy28
Redy / Redy28 Tue, 2010-08-03 00:43

Szia Éva!
Köszönöm a dícsérő szavakat!
Nálunk a férjem a húsimádó, az ő kedvéért készülnek az ilyen remekek:-)
Remélem Nektek is ízleni fog!
ü
Edit

571
sertés rövidkaraj 80 dkg
paradicsom 25 dkg
sajt 10 dkg
mustár 2 kk
füstölt szalonna 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek