r
Nosalty Logó

Svájci sertésborda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Svájci sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2281 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 571 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.7 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4445.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 2281 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    518 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagy tepsiben, alul- fölül alufóliában, kevés olajban a szeleteket egymás mellé rakva sütőben 20 percig sütjük.
  3. Közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk, összekeverjük a megreszelt sajttal és az apróra vágott szalonnával.
  4. Hozzákeverjük a mustárt és a lisztet.
  5. A húsokról levesszük a felső fóliát, és minden szeletre halmozunk 1 ek paradicsomos ragut, mindegyik halom tetejére egy darabka vajat teszünk.
  6. Visszatéve a sütőbe még 10-15 percig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 779
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 348
  • Össznézettség: 86057
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 02.

Ajánló

Hagymás tört krumplit készítettem hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én egyrészt a nagymamámtól, másodsorban F. Nagy Angéla szakácskönyvéből kezdtem tanulni a főzést ifjú házas koromban. Ez a sertéssült is abból az alap receptkönyvből származik, és hamar megkedveltem, mert kezdőknek is könnyen elkészíthető, és igen ízletes húsételt lehet így az asztalra varázsolni a húsimádó férjeknek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek