r
Nosalty Logó

Sertéstarja parasztosan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Sertéstarja parasztosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1006 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4020 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1006 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    287 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3296 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1779.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 4020 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 141 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús szeleteket megpaskoljuk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A megtisztított burgonyát megmossuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát szintén karikára szeljük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Megfelelő nagyságú tepsit zsírral kikenünk, beleterítjük a burgonyát, rá a hagymát és ízlés szerint sózzuk. (Csínján bánjunk a sóval, hiszen a szalonna sós). Betakarjuk a húsokkal, amire a bevagdosott szalonnaszeleteket helyezzük.
  5. Ráöntünk 2 dl vizet, alufóliával befedjük, mehet a sütőbe. 160 fokon 45 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát. Átforgatjuk a húst és a szalonnát, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 34x26x6
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1899
  • Tegnapi nézettség: 82
  • 7 napos nézettség: 1531
  • Össznézettség: 573772
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Ajánló

Savanyúsággal, salátával kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sertéstarja parasztosan
Marcsisef 217 recept

Etűd, tarjára és pecsenyés villára.

Hozzászólások (10)

Marcsisef

Kedves NoSalty. Hát ez pillanatok alatt felkerült. Üdv: Marcsi

Éva-Anyóca

De csodálatos Marcsiséf! :D Mentve! :D

Marcsisef

Köszönöm. Üdv: Marcsi

pussycat

Kedves Marcsi! Ahogy ezt meglattam rogton elmentettem. Nagyon tetszik, csak legyszives meg azt mond meg, hogy miutan megforgatod ujra visszateszed a foliat, vagy hagyon pirulni? Koszi szepen! Udv. Veronika

Marcsisef

Kedves Veronika! Köszönöm, hogy elmentetted a receptemet. Miután megforgattam a húsokat nem tettem vissza a fóliát, készre sütöttem. További jó sütést- f?zést kívánok. Üdv:Marcsi

pussycat

Szia Marcsi! Megsutottem, nagyon fincsi volt! Most laktam jol vele, salataval kituno! Koszonom, Veronika

sarai eva

Szia Marcsi! Megvan a Szerdai menü, a gombagombócos leveseddel. Bátran merem f?zni, mert idáig nem csalódtam egyetlen ételedben sem, ez is biztos nyer? lesz. Köszönöm ezt a receptet is.Mindig megkönnyíted a f?zésemet és f?leg, nem kell kitalálnom,ami sokszor okoz gondot. Üdvözöllek.

Marcsisef

Szia Éva! Örülök,hogy hozzájárulhatok a menüd összeállításához. Köszönöm a dicséretedet! Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Egyszer?, nagyszer? és megment egy gyorsan mit tegyek az asztalra ebéd/vacsora parát.... Köszi a receptet!

Marcsisef

Nagyon szívesen!

dadimami

Kedves Marcsi! Ehhez hasonlót már készítettem, de ezentúl a te recepted szerint fogom, nagyon finom lett. Nyári melegben, - amikor mazochizmus a süt?t begyújtani - a rémuskában ajánlott az elkészítése! Köszönet a receptért! üdv: Margó

Marcsisef

Kedves Margó! Köszönöm szépen a dicséretedet! További szép hétvégét kívánok! Üdv: Marcsi

illesera

Kedves Marcsi ! Elkészítettem a receptedet, nagyon finom lett ! Néhány megjegyzés/ötlet: Nekünk a fél kg hús kevésnek bizonyult, legközelebb többet veszek hozzá. Én a húst kiklopfoltam, magyaros f?szerkeverékkel beszórtam, a széleit kissé bevagdostam, és szalonnazsíron el?sütöttem mindkét oldalát. A krumplit el?f?ztem egy kicsit, majd a hús szaftját/zsírját rálocsoltam. Így a sütési id? jelent?sen lecsökkent, és mindössze egy óra alatt elkészült az étel. Többször lesz nálunk az "étlapon", mindannyiunknak nagyon ízlett ! Köszi a receptet ! Üdv Era

Marcsisef

Kedves Era! Köszönöm! BÚÉK!

blaise78

Kedves Marcsi, 1 kérdésem lenne, hogy 180 vagy 160 fokon kell sütni, mert az van írva, hogy 180C-ra kell el?melegíteni, és kés?bb azt írja, hogy 160 C-on kell sütni. Miért kell el?melegíteni 180-ra ha 160-on kell sütni? Egyébként nagyon jól néz ki, mindenképpen ki fogom próbálni. Köszönöm a segítségét el?re is. Üdv. Balázs

Marcsisef

Kedves Balázs! A süt?t el?melegítjük 180 fokra, 160 fokon sütjük készre. Üdv:Marcsi

dioevi

Miután én csak egy kis adagot akarok sütni,lehet-e serpeny?ben ?

Marcsisef

Próba szerencse!

friza

Nagyon finom, és egyszer?. Én a krumplit beleforgattam borsba, majoránnába. Finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek