Nosalty Logó

Sertéstarja parasztosan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Sertéstarja parasztosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1006 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4020 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1006 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    287 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3296 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1779.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 4020 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 141 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús szeleteket megpaskoljuk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A megtisztított burgonyát megmossuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát szintén karikára szeljük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Megfelelő nagyságú tepsit zsírral kikenünk, beleterítjük a burgonyát, rá a hagymát és ízlés szerint sózzuk. (Csínján bánjunk a sóval, hiszen a szalonna sós). Betakarjuk a húsokkal, amire a bevagdosott szalonnaszeleteket helyezzük.
  5. Ráöntünk 2 dl vizet, alufóliával befedjük, mehet a sütőbe. 160 fokon 45 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát. Átforgatjuk a húst és a szalonnát, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 34x26x6
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 70
  • 7 napos nézettség: 1081
  • Össznézettség: 526685
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Ajánló

Savanyúsággal, salátával kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marcsisef 217 recept

Etűd, tarjára és pecsenyés villára.

Hozzászólások

Marcsisef

Kedves NoSalty. Hát ez pillanatok alatt felkerült. Üdv: Marcsi

Éva-Anyóca

De csodálatos Marcsiséf! :D Mentve! :D

Marcsisef

Köszönöm. Üdv: Marcsi

pussycat

Kedves Marcsi! Ahogy ezt meglattam rogton elmentettem. Nagyon tetszik, csak legyszives meg azt mond meg, hogy miutan megforgatod ujra visszateszed a foliat, vagy hagyon pirulni? Koszi szepen! Udv. Veronika

Marcsisef

Kedves Veronika! Köszönöm, hogy elmentetted a receptemet. Miután megforgattam a húsokat nem tettem vissza a fóliát, készre sütöttem. További jó sütést- f?zést kívánok. Üdv:Marcsi

pussycat

Szia Marcsi! Megsutottem, nagyon fincsi volt! Most laktam jol vele, salataval kituno! Koszonom, Veronika

sarai eva

Szia Marcsi! Megvan a Szerdai menü, a gombagombócos leveseddel. Bátran merem f?zni, mert idáig nem csalódtam egyetlen ételedben sem, ez is biztos nyer? lesz. Köszönöm ezt a receptet is.Mindig megkönnyíted a f?zésemet és f?leg, nem kell kitalálnom,ami sokszor okoz gondot. Üdvözöllek.

Marcsisef

Szia Éva! Örülök,hogy hozzájárulhatok a menüd összeállításához. Köszönöm a dicséretedet! Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Egyszer?, nagyszer? és megment egy gyorsan mit tegyek az asztalra ebéd/vacsora parát.... Köszi a receptet!

Marcsisef

Nagyon szívesen!

dadimami

Kedves Marcsi! Ehhez hasonlót már készítettem, de ezentúl a te recepted szerint fogom, nagyon finom lett. Nyári melegben, - amikor mazochizmus a süt?t begyújtani - a rémuskában ajánlott az elkészítése! Köszönet a receptért! üdv: Margó

Marcsisef

Kedves Margó! Köszönöm szépen a dicséretedet! További szép hétvégét kívánok! Üdv: Marcsi

illesera

Kedves Marcsi ! Elkészítettem a receptedet, nagyon finom lett ! Néhány megjegyzés/ötlet: Nekünk a fél kg hús kevésnek bizonyult, legközelebb többet veszek hozzá. Én a húst kiklopfoltam, magyaros f?szerkeverékkel beszórtam, a széleit kissé bevagdostam, és szalonnazsíron el?sütöttem mindkét oldalát. A krumplit el?f?ztem egy kicsit, majd a hús szaftját/zsírját rálocsoltam. Így a sütési id? jelent?sen lecsökkent, és mindössze egy óra alatt elkészült az étel. Többször lesz nálunk az "étlapon", mindannyiunknak nagyon ízlett ! Köszi a receptet ! Üdv Era

Marcsisef

Kedves Era! Köszönöm! BÚÉK!

blaise78

Kedves Marcsi, 1 kérdésem lenne, hogy 180 vagy 160 fokon kell sütni, mert az van írva, hogy 180C-ra kell el?melegíteni, és kés?bb azt írja, hogy 160 C-on kell sütni. Miért kell el?melegíteni 180-ra ha 160-on kell sütni? Egyébként nagyon jól néz ki, mindenképpen ki fogom próbálni. Köszönöm a segítségét el?re is. Üdv. Balázs

Marcsisef

Kedves Balázs! A süt?t el?melegítjük 180 fokra, 160 fokon sütjük készre. Üdv:Marcsi

dioevi

Miután én csak egy kis adagot akarok sütni,lehet-e serpeny?ben ?

Marcsisef

Próba szerencse!

friza

Nagyon finom, és egyszer?. Én a krumplit beleforgattam borsba, majoránnába. Finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek