Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéstarja parasztosan

Sertéstarja parasztosan
Sertéstarja parasztosan
130 perc / előkészület: 30 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Etűd, tarjára és pecsenyés villára.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savanyúsággal, salátával kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús szeleteket megpaskoljuk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk.

  2. A megtisztított burgonyát megmossuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát szintén karikára szeljük.

  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

  4. Megfelelő nagyságú tepsit zsírral kikenünk, beleterítjük a burgonyát, rá a hagymát és ízlés szerint sózzuk. (Csínján bánjunk a sóval, hiszen a szalonna sós). Betakarjuk a húsokkal, amire a bevagdosott szalonnaszeleteket helyezzük.
  5. Ráöntünk 2 dl vizet, alufóliával befedjük, mehet a sütőbe. 160 fokon 45 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát. Átforgatjuk a húst és a szalonnát, és készre sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 34x26x6 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 175
össznézettség: 280 441
elküldve: 52
receptkönyvben: 1 576
elkészítve: 90/99
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis tarja krumplival, krumpliágyon sült sertés, szalonnás sertéssült hagymaágyon

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dioevi
dioevi Mon, 2019-04-01 22:04

Miután én csak egy kis adagot akarok sütni,lehet-e serpenyőben ?

blaise78
blaise78 Fri, 2019-03-29 17:17

Kedves Marcsi,

1 kérdésem lenne, hogy 180 vagy 160 fokon kell sütni, mert az van írva, hogy 180C-ra kell előmelegíteni, és később azt írja, hogy 160 C-on kell sütni. Miért kell előmelegíteni 180-ra ha 160-on kell sütni? Egyébként nagyon jól néz ki, mindenképpen ki fogom próbálni.
Köszönöm a segítségét előre is.
Üdv. Balázs

illesera
illesera Thu, 2018-11-22 15:00

Kedves Marcsi !
Elkészítettem a receptedet, nagyon finom lett !
Néhány megjegyzés/ötlet:
Nekünk a fél kg hús kevésnek bizonyult, legközelebb többet veszek hozzá.
Én a húst kiklopfoltam, magyaros fűszerkeverékkel beszórtam, a széleit kissé bevagdostam, és szalonnazsíron elősütöttem mindkét oldalát. A krumplit előfőztem egy kicsit, majd a hús szaftját/zsírját rálocsoltam. Így a sütési idő jelentősen lecsökkent, és mindössze egy óra alatt elkészült az étel.
Többször lesz nálunk az "étlapon", mindannyiunknak nagyon ízlett !
Köszi a receptet !
Üdv
Era

dadimami
dadimami Sun, 2017-05-28 22:39

Kedves Marcsi!
Ehhez hasonlót már készítettem, de ezentúl a te recepted szerint fogom, nagyon finom lett. Nyári melegben, - amikor mazochizmus a sütőt begyújtani - a rémuskában ajánlott az elkészítése!
Köszönet a receptért!
üdv: Margó

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2017-06-04 16:36

Kedves Margó!
Köszönöm szépen a dicséretedet! További szép hétvégét kívánok!
Üdv: Marcsi

b-n
b-n Fri, 2016-07-01 10:37

Egyszerű, nagyszerű és megment egy gyorsan mit tegyek az asztalra ebéd/vacsora parát.... Köszi a receptet!

sarai eva
sarai eva Mon, 2016-04-11 12:28

Szia Marcsi!
Megvan a Szerdai menü, a gombagombócos leveseddel.
Bátran merem főzni, mert idáig nem csalódtam egyetlen ételedben sem, ez is biztos nyerő lesz.
Köszönöm ezt a receptet is.Mindig megkönnyíted a főzésemet és főleg, nem kell kitalálnom,ami sokszor okoz gondot.
Üdvözöllek.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2016-04-12 18:47

Szia Éva! Örülök,hogy hozzájárulhatok a menüd összeállításához. Köszönöm a dicséretedet!
Üdv: Marcsi

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-03-21 15:01

Kedves Marcsi! Ahogy ezt meglattam rogton elmentettem. Nagyon tetszik, csak legyszives meg azt mond meg, hogy miutan megforgatod ujra visszateszed a foliat, vagy hagyon pirulni? Koszi szepen!
Udv. Veronika

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2013-03-21 16:29

Kedves Veronika!
Köszönöm, hogy elmentetted a receptemet.
Miután megforgattam a húsokat nem tettem vissza a fóliát, készre sütöttem.
További jó sütést- főzést kívánok.
Üdv:Marcsi

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-03-24 05:56

Szia Marcsi! Megsutottem, nagyon fincsi volt! Most laktam jol vele, salataval kituno!
Koszonom, Veronika

1006
sertéstarja 50 dkg
füstölt szalonna 30 dkg
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
víz 2 dl