Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös kalácspuding

Sütőtökös kalácspuding
Sütőtökös kalácspuding
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Éva Magazin decemberi számában találtam a receptet, kicsit átreformáltam. Kitűnő ünnepi reggeli!

hozzávalók / 4 adag

a kalácshoz

a tökpüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

a kalácshoz

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk 1 ek cukorral 1 dl tejben. Meleg helyre tesszük, és várjuk, hogy felfusson.
  2. Közben a lisztet és a többi száraz alapanyagot összekeverjük egy közepes méretű tálban, majd hozzáadjuk a vajat, illetve a felfuttatott élesztős tejet. Ha a tésztánk több folyadékot igényel, adjunk hozzá még langyos tejet.
  3. Elkezdjük kidolgozni (dagasztani) a tésztánkat. Miután összegyúrtuk, félretesszük keleszteni egy meleg helyre kb. egy órára, letakarva.
  4. Miután megkelt a tésztánk, három részre osztjuk, és kígyókat formálunk belőle, majd befonjuk.
  5. Ezután ismét egy órát kelesztjük, majd a tetejüket bekenjük tojással, és 180 fokon 40 percig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul.

a tökpüréhez

  1. A sült sütőtökünket összepépesítjük, hozzáadjuk fűszereket és a cukrokat, a 2 tojást, majd végül a tejet.
  2. Ezután hűtőbe rakjuk fél órára, majd a még meleg kalácsra öntjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 487
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ananászlány

Mióta szakács: 2014.08.17.
6 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
szezon: ősz
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütőtökös kalácsfelfújt, ünnepi kalácsfelfújt, tökös kalácspuding

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

846
friss élesztő 2 g
cukor 1 ek
tej 1 dl
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 0.5 kg
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
xilit 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 5 dkg
sütő rum 2 teáskanál
sütőtök 20 dkg
xilit 15 dkg
tej 5 dl
fahéj 1 teáskanál
garam masala 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 csipet
vaníliás cukor 0.5 csomag
tojás 2 db
mazsola 1 marék