Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kalács házi szilvalekvárral

Rakott kalács házi szilvalekvárral
Rakott kalács házi szilvalekvárral
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judit egyik remek receptje a maradék felhasználására. Nagyon könnyű elkészíteni, szerintem nincs olyan, aki ezt el tudná rontani. Ő eredetileg csokival és lekvárral csinálta, de nekem van házi készítésű rumos ringlóm. Ez nagyon passzol ehhez az illatos, isteni desszerthez. És a rumos levéből is szoktam a tejes részhez adni. Készüljetek fel, mert amíg sül, ellepi az illata az egész házat, nyálcsorgatva fogjátok várni, hogy megsüljön már az a fránya... akarom mondani drága kalács... :)

hozzávalók / 4 adag

A rétegezéshez

Az öntethez

ajánlat

Jelen esetben én teljes kiőrlésű kalácsot használtam, így még a diétába is belefér. Bármilyen gyümölccsel nagyon finom, szépen összesülnek az ízek. Ez a nagyszerű ebben a receptben, hogy igazából bármiből, bármikor, bárhogyan és szinte bárhol elkészíthető... :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazunk egy tepsit, ebbe beleszórjuk a kis kockákra vágott kalácsot. 
  2. A tejet és a tejszínt összekeverjük, és kb. másfél perc alatt megmelegítjük a mikróban. Addig egy másik edényben a tojást a cukorral, a citrom héjával összekeverjük kézi habverővel. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük a langyos tejes keveréket.
  3. Ezután a tojásos-tejszínes keveréket ráöntjük a tepsiben várakozó kalácsokra, és hagyjuk őket egy negyed órát pihenni. Ezalatt előmelegíthetjük a sütőt, felnegyedelhetjük a ringlókat.
  4. Ha jól megszívták magukat a kalácsok, jöhet a tetejére a gyümölcs, jelen esetben ringló. És a lekvár, amihez adjunk hozzá egy kis rumot, keverjük el, és úgy tegyük rá a kalácsra. Nagyjából mindenhol legyen gyümölcs is és lekvár is.
  5. A tetejére kézzel morzsoljuk rá a vajat, majd kb. 30-40 perc alatt süssük készre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 15 098
elküldve: 8
receptkönyvben: 158
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: 2

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából, maradék tejtermékből, maradék tojásból
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös rakott kalács, lekváros rakott kalács, ringlós rakott kalács, tejszínes ringlós sült kalács

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-04-09 12:18

A recept tudom, lekvárt ír, de az igazi házi sárgabarack már november végére elfogyott,..sajnos, annyira fincsi volt :), igazi becsületes szilvalekvárt, ami olyan, ahogy annak lennie kell, már rég nem tudtam kapni, találni, venni, csinálni,...úgyhogy aszalt megoldás lesz..de talán tudok ismerőst, akinek még lehetnek lekvárjai, és próbálok kérni,..na majd kiderül.:)

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Tue, 2013-04-09 14:08

Igen-igen, nekünk nagyon sok szilvalekvár készült még most is rengeteg van! Úgyhogy én ezért is használgatom el mindenféle receptbe :)
De nagyon örülök, hogy tetszik és a húsvétról megmaradt kalácsok legfinomabb felhasználási módja, szerintem... :)
Remélem ízleni fog, egészségetekre!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-04-09 12:16

Jaj de mesés!!! :)
Van a húsvéti sütik miatt, meg amúgy is szeretjük: aszalt szilva és sárgabarack, kalácsot készítek,...köszönöm, ez a finomság mihamarabb elkészül. :D
Éva-Anyóca

828
kalács 40 dkg
szilvalekvár 4 ek
rum 1 ek
ringlószilva 5 db
vaj 3 dkg
tej 3 dl
habtejszín 2 dl
tojás 2 db
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert