r
Nosalty Logó

Rakott kalács házi szilvalekvárral

dorcus89
Rakott kalács házi szilvalekvárral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rétegezéshez

Az öntethez

828
Kalória
16.6g
Fehérje
106g
Szénhidrát
37.2g
Zsír
169.8g
Víz
191.6g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
52.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rétegezéshez

Az öntethez

Összesen 828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rétegezéshez

Az öntethez

Összesen 3304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rétegezéshez

Az öntethez

Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3272.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    1272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    679.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 3304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A rétegezéshez

  1. Kivajazunk egy tepsit, ebbe beleszórjuk a kis kockákra vágott kalácsot.
  2. A tejet és a tejszínt összekeverjük, és kb. másfél perc alatt megmelegítjük a mikróban. Addig egy másik edényben a tojásta cukorral, a citrom héjával összekeverjük kézi habverővel. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük a langyos tejes keveréket.
  3. Ezután a tojásos-tejszínes keveréket ráöntjük a tepsiben várakozó kalácsokra, és hagyjuk őket egy negyed órát pihenni. Ezalatt előmelegíthetjük a sütőt, felnegyedelhetjük a ringlókat.
  4. Ha jól megszívták magukat a kalácsok, jöhet a tetejére a gyümölcs, jelen esetben ringló. És a lekvár, amihez adjunk hozzá egy kis rumot, keverjük el, és úgy tegyük rá a kalácsra. Nagyjából mindenhol legyen gyümölcs is és lekvár is.
  5. A tetejére kézzel morzsoljuk rá a vajat, majd kb. 30-40 perc alatt süssük készre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Stahl Judit egyik remek receptje a maradék felhasználására. Nagyon könnyű elkészíteni, szerintem nincs olyan, aki ezt el tudná rontani. Ő eredetileg csokival és lekvárral csinálta, de nekem van házi készítésű rumos ringlóm. Ez nagyon passzol ehhez az illatos, isteni desszerthez. És a rumos levéből is szoktam a tejes részhez adni. Készüljetek fel, mert amíg sül, ellepi az illata az egész házat, nyálcsorgatva fogjátok várni, hogy megsüljön már az a fránya... akarom mondani drága kalács... :)

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek