Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nektarinos kalácspuding habcsók kalappal

Nektarinos kalácspuding habcsók kalappal
Nektarinos kalácspuding habcsók kalappal
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szükségem volt egy "majdnem" tortára, aminek az elkészítésére szűk egy óra állt a rendelkezésemre. Ez a fantasztikus kalácspuding minden kritériumnak megfelelt, "majdnem" tortának nézett ki, szépséges volt a habcsók sapkája, isteni volt az íze, és a rendelkezésre álló időn belül elkészült:). Tényleg nagyon finom, könnyed, nyári desszert...Az eredeti recept Dolce Vita blogjáról származik, köszönet érte!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én vaníliás kalácsból készítem, ami már magában is édes, így a tejbe már csak vaníliás cukor kerül.

Langyosan és hidegen is nagyon-nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. A kalácsot szeleteljük fel, rétegezzük egy kisebb tűzálló tál aljára. Nem kell kivajazni!
  2. Keverjük el a tejet a kristálycukorral, a vaníliával, az olvasztott vajjal és a 3 tojássárgájával. Öntsük a keveréket a kalácsra.
  3. Szórjuk rá egyenletesen a málnát, helyezzük rá a gerezdekre vágott nektarint, tegyük a sütőbe, és süssük 15 percig.
  4. Míg sül, elektromos habverővel kezdjük el habnak felverni a szobahőmérsékletű tojásfehérjét. Amikor már habos, de még nem kemény, púpozott evőkanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Minden kanál cukor között verjük kb. 1 percet a habot, amíg fényes, sűrű, vágható masszát kapunk.
  5. Vegyük ki a sütőből a kalácsot, kenjük a tetejére a cukros tojáshabot (tajtékosra formázzuk), és tegyük vissza sülni 15 percre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x15 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 721
elküldve: 13
receptkönyvben: 141
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó

Mióta szakács: 2010.10.24.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos kalácsdesszert, habcsókos pudingos édesség, pudingos kalács habcsók tetővel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Morgan
Margó / Morgan Tue, 2012-08-14 18:27

Upssssszzz...... kis malőr, valóban rosszul írtam a recept származási helyét, az elismerés Vrábel Krisztinát illeti ezért a szuper receptért!!!! :)
Kedves hencebence, köszönöm hogy beleszóltál!!!!! :D:D:D

670
kalács 30 dkg
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 5 dkg
tej 2 dl
tojás 3 db
málna 15 dkg
nektarin 4 db
porcukor 10 dkg