Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalácsfelfújt 2.

Kalácsfelfújt 2.
Kalácsfelfújt 2.
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kevés maradék, nagyon kiszáradt kalács itthon, ami végül ebben az édességben végezte. Az eredeti recept szerint mazsolával készül, de nálunk helyette inkább gyümölcsök kerültek bele, ami úgy tűnik, nem volt rossz ötlet, mert nagyon finom lett. Legutóbb szárított citrom és narancsdarabkákkal készítettem, de finom volt aszalt papaya és mangókockákkal is.
 

hozzávalók / 4 adag

A kalácsfelfújthoz

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra, és kivajazunk egy 20 centi átmérőjű, kb. 1 liter űrtartalmú sütőtálat.
  2. Amíg a sütő melegszik, a kalácsot kb. 3x3 centis kockákra vágjuk, majd elkészítjük a narancsos-tejes keveréket.
  3. Ehhez először megolvasztjuk a vajat a mikróban, aztán az olvadt vajat kézi habverővel összekeverjük a narancslével meg a tejjel. Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a fahéjat, majd az elkészült lét ráöntjük a kalácskockákra. Kicsit bele is nyomkodjuk őket, valamint összekeverjük a mazsolával/ gyümölccsel.
  4. Ha a kalács már jól magába szívta az áztató folyadékot (szerintem pár perc erre elegendő), az egészet belehelyezzük a sütőtálba. Apró adagokban teáskanállal a kalácskockák közé bújtatjuk a lekvárt.
  5. Végül 30 percre a meleg sütőbe toljuk, és kívül ropogósra, belül lágyra sütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 363
elküldve: 2
receptkönyvben: 110
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

nemgabi

Mióta szakács: 2011.12.27.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült lekváros kalács, kalácspuding

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mária-Pécs
Mária-Pécs Fri, 2012-12-28 12:33

ária-Pécs

Kedves Inyenctársak!

Egy roppant egyszerű receptem van, mely egy véletlen kísérletezés eredménye: a szikkadt kalácsot enyhén édesített felvert tojásba mártom és a bundáskenyérhez hasonlóan kisütöm. Akár cukros fahéjjal megszórva, vagy lekvárba mártogatva nagyon finom és GYORSan készíthető csemege. Én BUNDÁS KALÁCSnak neveztem el.
Üdv: Mária

Mária-Pécs
Mária-Pécs Fri, 2012-12-28 12:24

Kedves Inyenctársak!

Egy roppant egyszerű receptem van, mely egy véletlen kísérletezés eredménye: a szikkadt kalácsot enyhén édesített felvert tojásba mártom és a bundáskenyérhez hasonlóan kisütöm. Akár cukros fahéjjal megszórva, vagy lekvárba mártogatva nagyon finom és GYORSan készíthető csemege. Én BUNDÁS KALÁCSnak neveztem el.
Üdv: Mária

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-10-24 09:51

szia abbs, létezik, hogy nem kell bele tojás vagy csak kimaradt véletlenül :) ? üdv, Anikó

373
kalács 20 dkg
vaj 2 dkg
narancslé 1.5 dl
tej 1.5 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
fahéj 0.5 tk
narancslekvár 10 dkg
mazsola 1 marék
vaj 2 dkg