r
Nosalty Logó

Sütés nélküli gesztenyés krémes

Ani13
Sütés nélküli gesztenyés krémes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alap

Töltelék és vaníliás krém

1623
Kalória
23.1g
Fehérje
210.7g
Szénhidrát
73.6g
Zsír
100.2g
Víz
272.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
90.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Töltelék és vaníliás krém

Összesen 1623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Töltelék és vaníliás krém

Összesen 9748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Töltelék és vaníliás krém

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    441.5 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5378.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    2606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1264.2 g
  • Cukor
    541 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    601 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3907 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1825 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 9748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk: a gesztenyemasszából két kockával lereszelve tegyük bele. Egy tepsibe nyomkodjuk ezt a tésztát. A harmadik gesztenyekockát vékony szeletekre vágva a tésztamasszára tesszük.

Töltelék és vaníliás krém

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjék mennek a habverőgépbe, a cukor felével. 2 dl tejben elkeverjük a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a vaníliaaromát, és a vaníliás pudingot, vagy lisztet. A többi tejet (8 dl) feltesszük a tűzhelyre főni, a cukor másik felével, és a csipet sóval.
  2. Ha a tej jó meleg, öntünk egy kicsit a vaníliás krémhez belőle, hőkiegyenlítjük. Majd ezután a forró tejhez öntjük lassan és kézi habverővel jól elkeverjük. Ha besűrűsödött, a tojásfehérjét többszörre adjuk hozzá, dolgozzuk össze alaposan, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Ha nem forró, és kihűlt a tészta, a masszára öntjük, elegyengetjük.
  3. Ezután 500 ml habtejszínt felverünk, zselatinfixet tegyünk hozzá, hogy a hab stabil legyen. Ezt a tejszínhabot akkor tegyük rá, ha már a sárga krém teljesen kihűlt a tésztánkon.
  4. 2 órára hűtőbe tesszük. Majd ezután, kivesszük és szeletelhetjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek