Nosalty Logó

Habos kocka csokimázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Habos kocka csokimázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A habhoz

A mázhoz

Összesen 726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A habhoz

A mázhoz

Összesen 2899 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A habhoz

A mázhoz

Összesen 297 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 2899 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 297 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat egészben a cukorral felverjük habosra elektromos habverővel, hozzáadjuk a kakaót ,a lisztet és összekeverjük.
  2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük
  3. A tojásfehérjét pici sóval felverjük, hozzáadjuk a cukrot és gőz fölött verjük tovább, amíg sűrű nem lesz.
  4. A kihűlt piskótát megkenjük ribizlilekvárral, és még melegen rásimítjuk a habot.
  5. A vajat felforrósítjuk, levesszük és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és addig kevergetjük, míg el nem olvad és rásimítjuk a habra.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14428
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Ajánló

A habot én tejforralóban készítem.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

helena26 458 recept

Ezt a süteményt édesanyám nagyon gyakran sütötte gyerekkoromban, mert ez volt a család kedvence. Sosem volt elég belőle. Most egy kicsit nosztalgiáztam és elkészítettem én is.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Lehet, hogy a kép csalóka, de így úgy t?nik, mintha a habban is lennének csokoládés foltok. Egyébként viszont nagyon tetszik a recept, a máz pedig maga a tökéletesség ezen a képen! Még abban segíts légy szíves, miel?tt nekiállnék, hogy hogyan kell szeletelni, nem lapul el a habos rész, ha csak simán felvágom?

helena26

Szia ! Írtam választ,csak nem ide! Elnézést,de így megtalálod! Helena

helena26

Szia! Nincs a krémben csoki az piskóta darabocskák ,nagyon puha,omlós a tészta.Talán kicsit több vizet löttyintettem bele. Én forró késsel vágom fel a csokoládés süteményt, és mindíg lemosom,megtörlöm,miel?tt újra vágni kezdem. Arra figyelj,hogy nem legyen túl forró a kés,mert akkor megolvad nagyon a csokoládé.Szerintem kitapasztolod majd . Platnin szoktam megmelegíteni a kést. Üdv.:helena

mamuko

Milyen vizet löttyintettél bele???

helena26

A kakaótól s?r?vé válik a piskóta,összekapja,egy 2 ek melegvízzel kigítható, akkor könnyebbé válik a piskóta állaga. Igaz ezt nem írtam az alapanyagokba.

Andrea

Szia! Jól látom, hogy a tészta márványos? Szóval, hogy a kakaós rész nem teljesen van elkeveredve a sárga tésztával? Nagyon tetszik a süti, szeretném megsütni. Ráadásul azt hiszem, pont ez az a süti, amit gyerekkoromban néha ettem, és már régóta keresem a receptjét. Üdv: Andi

helena26

Szia Andi! El van benne keverve a kakaó,este készítettem a fényképet és nem sikerült annyira jól. A süteményt forró késsel szeleteltem és túl melegebb lehetett a kés,ezért megolvadt és befestette a fehér habot. Legközelebb több habbal fogom elkészíteni,hogy több legyen a sütin. Az édesanyám az több habbal készítette. Üdv.:helena26

hapici

Valami nem stimmel ezzel a recepttel, mit?l foltos a piskóta? Nincs rendesen elkeverve benne a kakaó?Ezt nem értik a többiek sem! És azt sem írtad, a tojások fehérjét fel kell-e verni külön, mint a piskótánál, vagy az egész tojást verjük fel. Mivel? Villával, vagy mixerrel????

helena26

El van benne keverve a kakaó, fénykép nem sikerült úgy ,ahogy kellett volna.Habver?vel(kézzel vagy mixerrel) pl.a habtortának kimondottan jó,ha kézi habver?vel verjük fel habosra. A tojásfehérjének a habja azért barna,mert forró késsel szeleteltem és megolvadt a csokoládé .Én a tojásokat mindíg egybe verem fel.

Tmea

És mit?l lett barna a tojásfehérje hab?

helena26

Forró késsel szeleteltem és megolvadt a csokoládé, és ráhúztam a fehér habra. Üdv.:helena

Tmea

Értem, köszi! Akkor ezért nem látja egyikünk sem, hogy hol a piskóta és hol a hab..:-)

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ! Szerintem rájöttem, mit nézünk/értünk félre sokan. A recept úgy hangzik, mintha vékony piskótán lenne vastag réteg hab, de szerintem vizsonylag magas piskótán van elég vékony habréteg és azon a máz. Így ami barna a képen, az nem a hab, hanem a piskóta, és csak közvetlenül a máz alatti fél centi a hab. Az a rész, ami úgy néz ki, mintha egy második, fehér piskótalap lenne a máz alatt. Jól gondolom? Így már érthet? lenne.

helena26

Igen ,vékonyabb lett a hab. Kevesebb tojásfehérjéb?l készítettem,mint ami a receptben szerepel.

Törölt felhasználó

Azért érdekesnek találom, már nem a receptet, mert mentettem is, de nekem a képeket és vele a receptet is vissza dobják ha nem tökéletes. És ez nem neked szól ám. köszi.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.