Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi habos almás

Karácsonyi habos almás
Karácsonyi habos almás
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Almás sütit szerettem volna készíteni, mert sok alma volt itthon, család viszont habos sütit szeretett volna. Így született.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Almás töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Ez kb. 10 perc, robotgéppel is.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, ha nagyon sűrű, én egy kevés vizet szoktam belelöttyinteni.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a lisztes tojássárgájához. Sütőpor NEM kell bele!!!
  4. Kivajazott, majd kilisztezett formába tesszük a masszát /nekem ez egy nagyobb tepsi/, és 180-200 fokos sütőben megsütjük. Ne nyitogassuk az ajtót, lehet látni, ha kezd sülni, és csak akkor, tűpróbával ellenőrizzük.

Almás töltelék

  1. A megtisztított, kimagozott almát lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  2. Teflonos serpenyőben /nagyban/ elkezdjük párolni úgy, hogy rögtön hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, alma édességétől függően.
  3. Mikor levet eresztett és kezdi elpárologni, megszórjuk a mézeskalács fűszerkeverékkel, és beleöntjük a vízzel elkevert pudingot, majd jól összeforraljuk.
  4. Megkóstoljuk, és ha nem túl édes, tehetünk még bele cukrot.

Krém

  1. A hulalát kemény habbá verjük.
  2. A kihűlt tésztát megkenjük a langyos almás krémmel. /Vigyázzunk ha kihűl, akkor megkeményedik./ Majd hűtőbe tesszük és kihűtjük. Végül a felvert tejszínhabkrémmel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 644
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kis Andrea

Mióta szakács: 2010.10.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-habos kocka, habos-almás sütemény, almás szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

718
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 15 dkg
margarin 5 dkg
finomliszt 2 dkg
alma 75 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
víz 6 dl
mézeskalács fűszerkeverék 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 3 csomag
cukor 5 púpozott ek
növényi habtejszín 5 dl