r
Nosalty Logó

Sütés nélküli almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Sütés nélküli almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Házi zabbabapiskóta

Almás réteg

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Házi zabbabapiskóta

Almás réteg

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

Összesen 2054 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Házi zabbabapiskóta

Almás réteg

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

Összesen 181 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 2054 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Házi zabbabapiskóta

Almás réteg

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

Elkészítés

Házi zabbabapiskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, ügyelve, hogy a fehérjébe egy csepp sárgája se kerüljön!
  2. A tojásfehérjét az édesítőszer 2/3-ával (20 gramm) kemény habbá verjük. Ezután a tojások sárgáját a maradék 10 gramm édesítőszerrel fehéredésig keverjük.
  3. A kikevert édesítőszeres tojássárgáját a tojásfehérjéhez adjuk, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze, mert akkor nagyon lapos lesz a babapiskótánk!
  4. A zabpehelylisztet összekeverjük az útifű maghéjjal (javítja a tészta állagát), és ezt is a tojáshabhoz forgatjuk.
  5. A kész piskótatésztát díszítőcső nélküli habzsákba töltjük (ha nincs habzsákod, egy vadi új, tiszta nejlozacskó is megfelel).
  6. Töltsük a tésztát az egyik sarkába, és vágjunk olyan nagy lyukat a végén, amilyen széles babapiskótákat szeretnénk.
  7. A habzsákkal kb. 7-8 cm hosszú, “kutyacsont” alakokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
  8. Akkor jó, ha már illatozik tőle a konyha, és a piskóták szép aranybarnára sültek.

Almás réteg

  1. Az almát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk pár percig, majd alaposan kicsavarjuk, és megszórjuk a fahéjjal. A tejet csomómentesre keverjük az eritrittel és a vaníliás pudingporral, belekeverjük az almát, és kb. 10 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle. 
  2. A babapiskótát a tortaforma aljára rakjuk, rákenjük az almás krémet, és hagyjuk teljesen kihűlni. 
  3. A tejszínt gőz felett felforraljuk, majd belerakjuk az étcsokit, és szépen elkeverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, ezután kemény habbá verjük a habfixálóval, majd az almás réteg tetejére kenjük, megszórjuk a csokival, és felvágás előtt legalább fél órára a hűtőbe, de mehet egy egész éjszakára is!

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

  1. Ugyan az, mint a házilag sütöttnél.
  2. Ha nincs kedvünk vagy időnk bajlódni azzal, hogy házilag gyártott babapiskótát süssünk hozzá, akkor nyugodtan lehet használni boltit is, tökéletesen jó lesz úgy is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 18210
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütés nélküli almatorta
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Házi zabbabapiskóta

Almás réteg

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!