Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült szűzpecsenye nopara konyhájából

Sült szűzpecsenye nopara konyhájából
Sült szűzpecsenye nopara konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom születésnapjára készítettem. Egyszerű, de nagyszerű étel. Húsimádók előnyben!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tálalhatjuk párolt zöldségekkel vagy burgonyával, rizzsel. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden pác összetevőt összekeverünk, félreteszünk belőle 3 evőkanállal. A sertés szűzpecsenyét és a pácot egy lezárható zacskóba vagy lefedett tálba tesszük, és pácoljuk legalább 4 órán keresztül.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Melegítsük fel a jénait a tűzhelyen, és a pecsenye minden oldalát 2-3 percig sütjük. Ezután öntsük fel a páclével, helyezzük a sütőbe, és 40 percig süssük.
  3. A megsült húst félretesszük, és fóliába csomagoljuk, hogy meleg maradjon a tálalásig.
  4. Közepes lángon melegítjük a jénait, kaparjuk fel a pirított darabokat az aljáról. Hagyjuk forrni 2-3 percig, ezalatt besűrűsödik. Ha nem vagyunk elégedettek, adhatunk hozzá 2 evőkanál lisztet vagy keményítőt. Vegyük le a tűzről, majd kis tálkában tálaljuk a húshoz.
  5. Szeleteljük fel a húst, és már tálalhatunk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 068
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertéspecsenye, szűzpecsenye, sütőben sült pecsenyehús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

918
olívaolaj 120 ml
szójaszósz 80 ml
vörösborecet 60 ml
citrom 1 db
worcestershire-szósz 2 ek
petrezselyem 2 ek
mustár 2 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
sertésszűz 500 g
finomliszt 2 evőkanál