r
Nosalty Logó

Sült sárgarépa és cékla sertésbordával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült sárgarépa és cékla sertésbordával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 466 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1861 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    11839 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 466 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1988.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4785 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    931 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    19809 micro
  • β-karotin
    47355 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1630 micro
Összesen 1861 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    655 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott sárgarépát és a céklát feltesszük főni, külön-külön edénybe. Enyhén sózzuk, majd 15-20 perc után leszűrjük, és a céklát is mehámozzuk.
  2. Egy nagy, hőálló edénybe tesszük egyik felére a répát, másik felére a céklát. A céklához keverjük a fokhagymát (2 gerezd), megsózzuk, majd meglocsoljuk balzsamecettel, és rámorzsoljuk a rozmaringot. A sárgarépára szintén fokhagymát teszünk, megsózzuk, és a narancs levével meglocsoljuk, majd rászórjuk a kakukkfüvet.
  3. Az egészet meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Előmelegített sütőben sütjük.
  4. Amíg sülnek a zöldségek, a bőrös karajt bevagdossuk a bőrénél. Megsózzuk, borsozzuk, és a friss zsályát és a maradék fokhagymát jól rányomkodjuk a husira.
  5. Egy nagy, sütőbe tehető serpenyőt előmelegítünk, egy kis olívaolajat locsolunk bele, majd a husikat mind a két oldalán addig sütjük, míg szép színük nem lesz.
  6. Ha ez megvan, betesszük a sütőbe és 10-15 percig sütjük.
  7. Amikor szaftosra sült a karaj, kivesszük a sütőből, a husit pedig kivesszük a serpenyőből. Leöntjük a zsír nagy részét és a maradékhoz hozzáöntjük a citrom levét, jól elkeverjük, és rácsorgatjuk a finom szaftot a karajra.
  8. Köretnek krumlipürét készíthetünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8978
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy Jamie Oliver-recept, és igen nagy sikere van a családban. Aki eddig nem szerette a céklát, biztosan megváltozik a véleménye. Így együtt ezek az ízek, fantasztikusak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.