Sült sárgarépa és cékla sertésbordával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
466
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1861
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
61
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 497.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1196 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 4952 micro
-
β-karotin 11839 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 408 micro
Összesen
466
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 117.6 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4047.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 478 mg
-
Foszfor 1769 mg
-
Nátrium 1138 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.8 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1988.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4785 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 931 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 19809 micro
-
β-karotin 47355 micro
-
β-crypt 135 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 1630 micro
Összesen
1861
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 655 micro
-
β-karotin 1566 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A meghámozott sárgarépát és a céklát feltesszük főni, külön-külön edénybe. Enyhén sózzuk, majd 15-20 perc után leszűrjük, és a céklát is mehámozzuk.
- Egy nagy, hőálló edénybe tesszük egyik felére a répát, másik felére a céklát. A céklához keverjük a fokhagymát (2 gerezd), megsózzuk, majd meglocsoljuk balzsamecettel, és rámorzsoljuk a rozmaringot. A sárgarépára szintén fokhagymát teszünk, megsózzuk, és a narancs levével meglocsoljuk, majd rászórjuk a kakukkfüvet.
- Az egészet meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Előmelegített sütőben sütjük.
- Amíg sülnek a zöldségek, a bőrös karajt bevagdossuk a bőrénél. Megsózzuk, borsozzuk, és a friss zsályát és a maradék fokhagymát jól rányomkodjuk a husira.
- Egy nagy, sütőbe tehető serpenyőt előmelegítünk, egy kis olívaolajat locsolunk bele, majd a husikat mind a két oldalán addig sütjük, míg szép színük nem lesz.
- Ha ez megvan, betesszük a sütőbe és 10-15 percig sütjük.
- Amikor szaftosra sült a karaj, kivesszük a sütőből, a husit pedig kivesszük a serpenyőből. Leöntjük a zsír nagy részét és a maradékhoz hozzáöntjük a citrom levét, jól elkeverjük, és rácsorgatjuk a finom szaftot a karajra.
- Köretnek krumlipürét készíthetünk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9190
- Feltöltés dátuma: 2011. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy Jamie Oliver-recept, és igen nagy sikere van a családban. Aki eddig nem szerette a céklát, biztosan megváltozik a véleménye. Így együtt ezek az ízek, fantasztikusak.