r
Nosalty Logó

Ropogós bőrű sertéskaraj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Ropogós bőrű sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 399 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2397 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 399 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4368.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2843 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    959.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 2397 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskaraj bőrős felét beirdaljuk.
  2. A húsos felével felfelé letéve, vízszintesen félbevágjuk a húst (nem vágjuk át teljesen), és mintegy pillangószerűen kihajtjuk.
  3. Citromhéjjal megszórjuk, rárakosgatjuk a zsálya-, és petrezselyemleveleket, sózzuk-borsozzuk.
  4. Visszahajtjuk a kihajott részt és zsineggel csinos formára kötözzük a húst.
  5. A bőrős részt meglocsoljuk némi olívaolajjal, meghintjük sóval és belemasszírozzuk.
  6. Enyhén olajozott tepsire fektetjük a karajt, a bőrös oldalával felfelé.
  7. 220-230 fokra elpmelegített sütőbe toljuk, 15-20 percre.
  8. Majd mérsékeljük a hőt 180 fokra, és így sütjük, kb. 60-90 percen át, míg puha nem lesz a hús.
  9. Tálalás/ szeletelés előtt negyed órán át pihentetjük a kívül ropogósra sült, belül puha husit.
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 421
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 37031
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 14.

Ajánló

Karamellizált almát kínáltam mellé. Ehhez a hámozatlan almacikkeket nádcukorban megforgattam, serpenyőben vajat habosítottam, és karamellizáltam benne a gyümölcsöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűségében nagyszerű vasárnapi ebéd, Gordon Ramsaytől.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.